Flexi-job: anders voor gepensioneerden en leerkrachten?
Sinds 2018 kan je, behalve in de horeca, ook in een aantal andere sectoren met een flexie-job aan de slag. Ja, ook gepensioneerden en leerkrachten...
Ben je op zoek naar informatie over soorten contracten of de inhoud van verschillende arbeidscontracten? We zetten ze met plezier voor je op een rij. Van wat er nu juist in een arbeidscontract moet staan tot hoelang een proefperiode kan duren. Je vindt hier ook alles over een niet-concurrentiebeding en het belang van het arbeidsreglement, bijvoorbeeld.
Ga je binnenkort aan de slag bij een nieuwe werkgever? Een belangrijk moment is het tekenen van je contract, ook gekend als ‘de arbeidsovereenkomst’. Hier moet je op letten voor je je handtekening zet.
Sinds 2018 kan je, behalve in de horeca, ook in een aantal andere sectoren met een flexie-job aan de slag. Ja, ook gepensioneerden en leerkrachten...
Wanneer spreken we van werkweigering? En wat kunnen de gevolgen zijn voor jou als je een taak niet wil uitvoeren? Lees het hier.
De economische crisis raakt iedereen. Veel bedrijven zoeken naar oplossingen om hun kosten te drukken. Maar mogen ze ook morrelen aan jouw arbeidsvoorwaarden?
Als verzamelterm voor ondersteunende jobs op kantoor is de term assistant niet meer van deze tijd. Linda Cappelle suggereert een nieuwe functietitel...
Wat houdt een stagecontract precies in en welke informatie mag er niet in ontbreken? Een overzicht...
Tijdelijke job met optie op een vast contract: het is een trend op de arbeidsmarkt. Dergelijke vacatures zitten in de lift op vraag van alle partijen.
Was jij tijdens de coronacrisis ook fan van telewerken? Ook in het post-corona tijdperk willen heel wat werknemers van thuis uit blijven werken. Kan dat zomaar?
42 procent van de vrouwen werkt deeltijds in België. Bij de mannen is dat 10 procent. Het verschil tussen man en vrouw neemt toe met de leeftijd.
De oorlog in Oekraïne maakt dat heel wat inwoners hun land ontvluchten. Maar kunnen zij hier ook werken?
Sommige bedrijven voorzien uit voorzorg een NDA of geheimhoudingsovereenkomst voor hun personeel. Hoe werkt het en wat betekent dit voor jou als werknemer?
Zo nu en dan móet je je arbeidscontract eens onder de loep nemen. Ben je tevreden over je loon? Goed! Maar kijk zeker verder...
Fatih Öz (24 jaar) werkt sinds oktober vorig jaar bij FOD Financiën. Zijn advies aan young graduates? “Solliciteren, solliciteren en solliciteren!”
In de voorbije vijf jaar ontving VDAB nog nooit zoveel vacatures als in september dit jaar. Er worden ook opvallend veel contracten van onbepaalde duur aangeboden.
Een opleiding via het werk kan je carrière een boost geven. Maar wat als je hierna van werkgever verandert? Moet je die opleidingskosten dan terugbetalen?
Een woord is een woord… maar wat is jouw woord waard bij het mondeling afsluiten van een arbeidsovereenkomst? Is dit wel rechtsgeldig?
De overheid promoot de combinatie van werken en studeren, hogescholen en universiteiten voorzien speciale formules om een job en met studies te verzoenen.
Gedetacheerde arbeiders zijn eigen aan de bouwsector. Zij zijn hier (tijdelijk) werkzaam via een buitenlandse firma. Al lijken ze in aantal af te nemen ...
Vaste en tijdelijke contracten, dat kenden we al. Maar in de zorg zijn ook de flexibele werkvormen in opmars. Denk hierbij aan uitzendwerk of projectverpleegkundigen voor ziekenhuizen.
Naast een correct loon kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden je ook heel wat arbeidsvreugde opleveren. Kun je hierover onderhandelen en hoe pak je het aan?
Voor je je handtekening zet moet je goed op de hoogte zijn van wat er allemaal in deze overeenkomst staat...