Wettelijke pensioenleeftijd voortaan 66 jaar
Vanaf 2025 bedraagt de wettelijke pensioenleeftijd 66 jaar. En er zijn nog enkele veranderingen...
Sinds 1 januari 2012 werd het brugpensioenstelsel omgedoopt tot het 'stelsel van werkloosheid met bedrijfstoelage', oftewel SWT. Maar wat is nu juist zo'n SWT? En wie heeft er eigenlijk recht op? Is een landingsbaan geen beter alternatief voor oudere werknemers? Of mag je nog werken als je in SWT bent? Op deze en al je andere vragen geven we een duidelijk antwoord in onderstaande artikels.
Vanaf 2025 bedraagt de wettelijke pensioenleeftijd 66 jaar. En er zijn nog enkele veranderingen...
Wanneer kan je met pensioen? Hoeveel pensioen zal je krijgen? Wat is een bedrijfspensioen? Moet jij je pensioen zelf aanvragen en hoe dan? Een overzicht...
Vervroegd met pensioen gaan: voor sommigen lijkt het een mooi vooruitzicht. Vanaf wanneer kun je op brugpensioen gaan en wat zijn de regels hieromtrent?
Wat is een tijdskrediet eindeloopbaan precies? We vertellen je alles wat je moet weten!
Als SWT-er krijg je naast je werkloosheidsuitkering een bedrijfstoeslag, betaald door je laatste werkgever of door een fonds voor bestaanszekerheid.
Wat is werkloosheid met bedrijfstoeslag precies? Wat is het verschil met brugpensioen? En op welke leeftijd kan ik dan stoppen met werken?
We werken met z’n allen langer. De gemiddelde pensioenleeftijd in België is momenteel 62 jaar. Een stijging van 2,5% in vergelijking met 2010.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht willen ook hoger opgeleide werknemers snel met pensioen. Maar kan dat wel?
Vanaf 2030 zullen we pas op ons 67ste met pensioen kunnen gaan. En toch: met deze 9 tips kan het lukken om je collega’s sneller uit te zwaaien.
Worden bedrijven minder productief als ze ervaren werknemers op brugpensioen sturen?
Gedeeltelijk op pensioen gaan, terwijl je toch nog aan het werk bent. Wat is het en kom je er wel voor in aanmerking?
Bij je uitdiensttreding ontvang je vertrekvakantiegeld voor de vakantiedagen die je niet hebt genomen en het volgende jaar zou kunnen nemen.
Sinds 1 januari 2012 werd het brugpensioenstelsel omgedoopt tot het 'stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag' (SWT) ...
Werkgevers moeten vanaf 1 april 2010 meer betalen voor bruggepensioneerden. Aan de uitkeringen voor de werknemers zelf wordt (voorlopig) niet geraakt.
Werkgevers moeten vanaf 1 april 2010 meer betalen voor bruggepensioneerden. Aan de uitkeringen voor de werknemers zelf wordt niet geraakt.
Er is heel wat veranderd voor werkgevers en werknemers. De impact van de nieuwe, duurdere opzegregeling is nog onvoldoende bekend.