Nieuwjaarsreceptie? 5 slimme netwerktips
De eindejaarsfeesten zijn ook het moment van de bedrijfsfeestjes: kerstfeestje, eindejaarsdrink, nieuwjaarsreceptie ... aka "netwerkmogelijkheden".
Het is een probleem dat veel mensen bekend in de oren klinkt: je job is oké maar je baas is onuitstaanbaar. Wat kan je hieraan doen? En wat moet je doen als je baas wil dat je altijd bereikbaar bent? Vind hier alles over omgaan met je baas.
Je bent baas geworden? Proficiat! Wij geven je enkele tips van wat je wel en niet moet doen. Of weet je liever welk type baas jij bent? Vind hier alles over baas worden…
De eindejaarsfeesten zijn ook het moment van de bedrijfsfeestjes: kerstfeestje, eindejaarsdrink, nieuwjaarsreceptie ... aka "netwerkmogelijkheden".
Kan een werkgever je verplichten om je webcam aan te zetten? En kan je verplicht worden om deel te nemen aan een digitaal kerstfeestje?
Wie met "de baas" wil spreken, gaat er vaak vanuit dat het een man is. Toch zijn ook heel wat succesvolle vrouwen “de baas”, al zijn ze ondervertegenwoordigd…
Jongeren zijn de toekomst, ook op de arbeidsmarkt. Toch komen hun verwachtingen niet altijd overeen met die van de werkgever. Wat zijn de (mis)matches?
Belgen zijn anders dan pakweg de Nederlanders, Duitsers, Zweden of Chinezen. Ook op de werkvloer.
Om de relatie met je eigen leidinggevende in te schatten, bieden deze drie eenvoudige vragen houvast.
'People join companies, but leave bosses', klinkt het vaak. “Dat klopt nog altijd”, stelt Frank Vander Sijpe van Securex.
Een portie inzet, initiatief en enthousiasme kunnen goed zijn voor je professionele carrière. Toch hoef je niet altijd gewillig “ja” te zeggen tegen je baas ...
Uit een enquête bij meer dan 30.000 werknemers over de wereld blijkt dat 40% overweegt om zijn C4 te geven en een nieuwe baan te zoeken. Reden? De pandemie.
Niemand zegt nee tegen een mooie loonbrief, maar geld is het niet enige dat telt. De bedrijfswagen blijft een overtuigingsmiddel om talent binnen te halen.
Crisissen zoals de coronapandemie vormen een lakmoesproef voor leidinggevenden. Want de ergste baas is vaak degene die je simpelweg niet ziet of hoort...
Ga je altijd vol goede moed naar een functioneringsgesprek, maar kom je telkens teleurgesteld thuis? 9 tips voor een vruchtbaar gesprek met je leidinggevende!
Voor veel werknemers voelt de terugkeer naar de werkvloer aan als een zenuwachtige, eerste schooldag … Toch hoeft je comeback niet per se stresserend te zijn.
Druk druk druk … allemaal goed en wel, maar wat als je de werkdruk niet meer aankan? Hoe breng je die boodschap op een professionele manier over aan je baas?
Er bestaat positieve feedback, negatieve of een combi ervan. Deze laatste krijgen werkenden het meest, zo blijkt uit onderzoek van Jobat en de KU Leuven.
Soms kun je door bepaalde omstandigheden niet op je werk zijn. Maar wanneer ben je gewettigd afwezig? En wat zijn de gevolgen als je onwettig afwezig bent?
Hoeveel Belgen bouwen via hun werkgever aanvullend pensioen op? Bij dat extra pensioen blijken er alvast grote verschillen te zitten tussen werknemers.
Iedereen heeft af en toe nood aan bevestiging en op de werkvloer is dat niet anders. Hoe weet je of je goed bezig bent, ook al zegt je baas dat niet expliciet?
Krijg of stuur jij naar hartenlust smileys of andere symbooltjes in je e-mails met collega’s of zakenrelaties? “Niet altijd een goed idee”, klinkt het.
Sinds 1 juli 2021 is telewerk niet meer verplicht en keren steeds meer werknemers terug naar kantoor. Is dit het ideale moment om te onderhandelen met je baas?