Hoe rijk is Giovanni Ferrero, de Nutella-koning?
Zijn achternaam doet je misschien al watertanden. Giovanni behoort inderdaad tot de familie achter de Ferrero Rochers en daar stopt het imperium niet.
Nicky: “Ik ben inpakoperator op twee vernieuwde lijnen. Ik zorg dat ze blijven draaien, los mankementjes op en regel order- en formaatwissels… De nieuwe lijnen zijn een stuk gesofisticeerder dan de oude, met een scherm aan de robotarm waarop je ziet waar het probleem zit. Voorlopig sta ik alleen aan twee lijnen, hoewel het vaak teamwork is. Aan de oude lijnen staan wel nog meerdere operatoren. Gelukkig springt iedereen in voor elkaar. De teamleader regelt dat meteen. We hebben ook heel vaak teamoverleg.”
“Het is een afwisselende job: orderwissels, andere vormen en verpakkingen, de machines afstellen enz. Bij mijn vorige werkgever, een farmaceutisch bedrijf, stond ik aan een productielijn. Dat was veel saaier. Bovendien werkte ik daar als uitzendkracht. Op zoek naar een nieuwe job, kwam ik eerst terecht in een ander voedingsbedrijf. Dat beviel me helemaal niet. Ik vond het er vooral heel vuil.”
“Ik kon daarna bij Belcolade starten, maar door die vorige job twijfelde ik of voeding wel iets voor mij was. Viel dat even mee! Je ziet hier de hele chocoladeproductieketen én het is hier superschoon. Intussen heb ik een vast contract en daar ben ik heel blij om. De teamgeest is geweldig. Het is alsof mijn collega’s mijn broers zijn. Ik kan altijd bij iemand terecht, we gaan al eens iets drinken en iedereen kent iedereen.”
“Binnenkort stap ik over naar de afdeling quality control. Dat lijkt me heel interessant. Zo ben ik nog meer betrokken bij het productieproces. Bovendien ga ik van een arbeiders- naar een bediendencontract. Ik heb na mijn werkuren een bachelor lerarenopleiding behaald, gewoon om dat diploma op zak te hebben. Niet dat ik het nodig heb in mijn nieuwe functie, maar hoe meer kanten ik uit kan, hoe beter."
"Puratos is een groeiend bedrijf, dus je weet maar nooit. Tegen kandidaat-operatoren en zeker vrouwelijke kandidaten zeg ik: Zeker niet twijfelen. Een vrouw in de productie is bij Belcolade geen uitzondering. En als het fysiek eens wat zwaarder is, staan je collega’s altijd voor je klaar.”
(wv)
22 oktober 2018Zijn achternaam doet je misschien al watertanden. Giovanni behoort inderdaad tot de familie achter de Ferrero Rochers en daar stopt het imperium niet.
Uit onderzoek van economen van de Britse University of Warwick blijkt dat geluk de productiviteit van werknemers met 12 procent doet verhogen.
“Een bedrijf is geen democratie”, zo hoor je weleens. Of ook: “Iemand moet de baas zijn.” Toch is inspraak wenselijk. Ann, Sandra en Boudewijn aan het woord!
Voel je dat je koffieverslaving uit de hand loopt en wil je afbouwen of zelfs volledig stoppen, dan kan je dat met deze simpele stappen.
We vroegen aan Lionel (26) uit Guigoven hoeveel hij verdient ...
De meeste ingenieurs verdienen goed hun brood. Natuurlijk zijn er flinke verschillen naargelang de plaats van tewerkstelling, het aantal jaren ervaring enz...
De meest gestelde vraag op een sollicitatiegesprek? 'Stel jezelf eens voor'. Maar hoe antwoord je daar nu correct op? Wij pluisden het voor je uit.
Je ging op sollicitatiegesprek, maar hoort nadien niets meer? Het komt vaker voor dan je denkt...
Zijn er qua diversiteit op het werk grote verschillen tussen werkgevers en werknemers? In het beleid niet echt, maar in de praktijk op de werkvloer vaak wel.