Overwerk takelt je af
Zeker in crisistijd moet iedereen al eens wat langer werken. Maar opgelet: je geheugen kan erdoor achteruit gaan.
De wet kwam er naar aanleiding van een rechtszaak tegen het stadsbestuur van Chicago, in de Verenigde Staten. Politieman Jeffrey Allen diende een klacht in bij de rechtbank nadat het stadbestuur zijn vraag naar compensatie voor het checken van zijn professionele e-mail buiten de werkuren, weigerde.
Om dergelijke situaties te voorkomen, hebben bedrijven als Atos en Volkswagen maatregelen getroffen.
Het voortdurende geconnecteerd (willen) zijn, is het gevolg van smartphones en gratis internetmogelijkheden op café, in restaurants en op andere openbare plaatsen. Werknemers gaan binnenkort niet alleen constant bereikbaar zijn, werkgevers gaan bovendien verwachten dat e-mails meteen beantwoordt worden. Of het voortdurende online kunnen/willen zijn dus wel zo goed is, wordt in sommige landen zoals Brazilië al sterk in vraag gesteld.
Wordt ongetwijfeld vervolgd …
(mw) – Bron: Express.be
24 januari 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Zeker in crisistijd moet iedereen al eens wat langer werken. Maar opgelet: je geheugen kan erdoor achteruit gaan.
Niet meteen op het envelopje klikken wanneer een nieuwe e-mail binnenkomt, het is weinigen gegeven. Bedrijfstrainer Gunnar Michielsen geeft enkele tips om efficiënter te mailen.
Het presteren van overwerk is in principe verboden. Overwerk is enkel door de Arbeidswet toegelaten in specifieke onvoorziene omstandigheden.
Op mijn afdeling is overwerken ingeburgerd. Wat winnen mijn collega's erbij om zo lang mogelijk op kantoor te blijven?
Ben jij een e-mailverslaafde? Welke excuses gebruik jij? Jobat zet de 5 excuses van een e-mailverslaafde op een rij.
Kan ik, zonder de privacywet te overtreden, toegang krijgen tot de mailbox van een ex-collega?
Bel jij ook niet graag? Dan is een e-mail sturen het ideale communicatiemiddel.Althans als er geen misverstanden ontstaan.
Dacht je dat je mailbox niet nog meer spam te verteren kon krijgen, dan heb je het – helaas – mis. Vorige maand is het aantal ongewenste berichten nog maar eens met 5 procent gestegen.
"Als bediende klop ik elk week een tiental overuren. Moet mijn werkgever die vergoeden?" Advocaat Stijn Demeestere geeft antwoord...