Afgewezen na een bezoekje aan je Facebookprofiel
Meer dan negen op de tien rekruteerders screenen kandidaten via sociale netwerksites. Dit blijkt uit onderzoek van een onlinereputatiemanagementbedrijf
Krijg je een ‘neen’ om wie je bent? Fout gedacht. Afwijzing is een mening, niet meer of niet minder. Kijk maar naar J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potterboeken. Ze werd door 12 Britse uitgeverijen afgewimpeld tot de uitgever Bloomsburry het manuscript oppikte en ze uiteindelijk meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.
Laat je hoofd niet hangen wanneer mensen je afwijzen, je kunt er namelijk veel uit leren. Niet alleen begrijp je beter waarom je een ‘neen’ kreeg, maar zo kun je je strategie beter aanpassen aan de wensen van de anderen.
Een voorstel doen zonder al te veel nadenken is not done. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk. Voor wie overtuigend én geloofwaardig is, ligt die ‘ja’ binnen handbereik.
Ben je helemaal thuis in de verkoop? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben. Zoals eerder al gezegd, heeft afwijzing niet altijd iets met je persoonlijkheid te maken.
Geef je de hoop al op na één ‘neen’? Neem dan een voorbeeld aan basketballegende Michael Jordan. Elke keer als ie afgewezen werd, groeide zijn motivatie om de beste speler ooit te worden. En daar is hij absoluut in geslaagd.
Soms ben je gewoon voor op je tijd, wat wil zeggen dat de wereld nog niet klaar is voor verandering. Denk maar aan Galileo Galilei, die al veel eerder stelde dat de aarde om de zon draait en niet andersom. Hij werd eerst afgewezen, maar behoort nu tot een van de grootste wetenschappers ooit.
Werd je tandarts omdat een van je ouders dat ook was? Al jaar en dag passen we ons aan om iedereen tevreden te stellen. Maar wie zijn hart volgt, en niet kijkt naar wat de ander wilt, kan alles bereiken. Focus op de inspanning en niet op het eindresultaat.
(dt/em) - Bron: Express
18 mei 2017Meer dan negen op de tien rekruteerders screenen kandidaten via sociale netwerksites. Dit blijkt uit onderzoek van een onlinereputatiemanagementbedrijf
Welke rekruteerder durft te beweren nog nooit een sollicitant gegoogeld te hebben om meer over hem te weten te komen? Maar mag dit wel?
Je hebt de job niet. Is er een magische formule om zoiets te verwerken? Neen. Maar we kunnen wel enkele tips geven om er sterker uit te komen. Vier zelfs!
Weten hoe je afwijzingen 'overleeft' en hoe je erin slaagt je niet te laten afschrikken door een 'neen', is belangrijk om successen te boeken.
Uit een studie van Jobbird, waarin ergernissen van sollicitanten werden nagegaan, blijkt dat werkzoekenden zich het meest storen aan algemene afwijzingen.
Weinig dingen zijn pijnlijker dan een afwijzing. Velen reageren bijzonder slecht op een 'nee'. Het is beter om even stil te staan bij je (gepaste) reactie.
Dacht je dat je job stresserend was? Geen job hebben is vaak nóg frustrerender. Wat doet dat met je gezondheid?
Voor elke werknemer is er (binnenkort) 5 dagen opleiding voorzien.
Als je je met je eigen wagen moet verplaatsen voor beroepsdoeleinden (bijvoorbeeld een klant bezoeken), heb je recht op een onkostenvergoeding.