Jouw kantoor? De trein!
Tegenwoordig beschouwt amper 8% van de treinreizigers hun pendelrit als tijdverlies. Dat blijkt uit een studie van de University of the West of England.
Het open kantoor – een grote werkruimte waarbij het personeel geen eigen kantoor heeft – maakte opgang in de jaren vijftig en was bedoeld om de communicatie tussen collega’s te bevorderen. Vandaag komt een open kantoor bijna overal voor.
Toch zou een open kantoor slecht zijn voor het brein, zo stellen wetenschappers. Uit de documentaire ‘The Secret Life of Buildings’ van het Britse Channel 4 blijkt dat de drukte en het gebrek aan privacy in zo’n kantoor een lagere hersenactiviteit en dito concentratie tot gevolg hebben. Een open kantoor zou de productiviteit met 15 procent verminderen.
20.000 Britse werknemers werden uitgevraagd over hun werkomgeving. Meer dan de helft had een probleem met het gebrek aan privacy. 55 procent klaagde over de temperatuur op kantoor, terwijl 60 procent opmerkte over geen of te weinig stille ruimtes te beschikken.
De technische universiteit van Queensland ontdekte dan weer dat de drukte die gepaard gaat met open kantoren een verhoogde bloeddruk kan veroorzaken. Dat leidt op zijn beurt tot stress, vermoeidheid en griep.
(mo)
27 september 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Tegenwoordig beschouwt amper 8% van de treinreizigers hun pendelrit als tijdverlies. Dat blijkt uit een studie van de University of the West of England.
Met plezier gaan werken, kan ook zonder opslag te krijgen. Deze 5 immateriële zaken kunnen op lange termijn misschien zelfs beter werken.
Is het een café? Een kantoor? Nee, het is Bar d’Office: een plek – mét wifi, printer en vergaderruimte – waar iedereen naar believen kan komen werken.
We vroegen aan Amber (40) uit Oostakker hoeveel zij verdient…
We spenderen decennia aan werken en kloppen vaak meer dan 40 uren per week. Hoe kan je dan een burn-out vermijden? 13 tips!
Hoe je het ook draait of keert, kleding kan je carrière beïnvloeden. Positief of negatief: de medaille heeft twee kanten in dit verhaal...
Een makelaar helpt je bij de waardebepaling van een woning en bij het vinden van de juiste (ver)koper. Maar wat doet zo iemand nog? En wat verdient hij/zij?
Van presentator naar videoregisseur tot grafisch ontwerper: die functies vervult Timo Piredda als 22-jarige freelancer. Hij zet enkele lessen op een rijtje.
Vergeet je diploma, je vaardigheden of je ervaring. Een job vind je tegenwoordig vooral om wie je bent: je persoonlijkheid dus. Of toch niet?