Compleet nieuw is de Zorgwerkgever van het Jaar Award niet. Voor de organisator, mediabedrijf ZorgAnders uit Sint-Denijs-Westrem, wordt het de zesde editie op rij. Maar dit keer, op 7 juni, wordt het grootser, aantrekkelijker en ambitieuzer, benadrukt operational director Ann-Sofie Vandemeulebroecke. “Hiervoor was het een vrij droog, zelfs academisch event met maar één uit te reiken award. Dat breiden we nu sterk uit. Er zijn tien awardcategorieën. Inhoudelijk en visueel willen we veel sterker uit de hoek komen. Een keynote speaker komt er bewust niet. De zorgorganisaties bepalen zelf de inhoud van de awards: zij staan centraal. We laten het concept groeien in de aanloop naar het event, maar nu al hebben we meer dan 130 kandidaturen… and counting.”
“Een organisatie kan meedingen voor verschillende categorieën tegelijk. Dit is de allereerste brede benadering van de sector vanuit een werkgevers- en werknemersstandpunt, net zoals Het Gala van de Vlaamse HR-ambassadeur of de HR Excellence Awards dat doen. De show laten we verzorgen door multimediaspecialist Create, die ook de vuurspuwende draak creëerde op het Laurentplein tijdens het Gentse Lichtfestival. De zorgsector maakt daarmee een mooie inhaalbeweging op het vlak van imago en branding.”
“Je kunt de tien awardcategorieën opdelen in vier hoofdpijlers”, somt Ann-Sofie Vandemeulebroecke op. “Eerst is er de brede insteek rond de kwaliteit van het beleid van de zorgorganisatie voor bewoners en patiënten, in vier categorieën zorgorganisaties. Thuiszorgorganisaties – bijvoorbeeld ook kleine organisaties van enkele zelfstandigen die samenwerken. Dan woonzorgcentra, ziekenhuizen en ook ‘andere’ zorgorganisaties, zoals de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een beperking of zorgorganisaties voor kinderen. Voorts is er een pure HR-award voor de beste werkgever, er zijn prijzen voor twee persoonlijkheden van het jaar en dan nog drie categorieën varia, gericht op branding, projecten en imago.”
Vooral naar de zorgwerkgever van het jaar is het uitkijken. Werkdruk, zorgnetwerken, thuiszorg en woonassistentie, mobiele teams en technologie zijn de grote uitdagingen voor de toekomst van de sector. Hoe leidinggevenden daarmee omgaan, bepaalt de kwaliteit van de jobs in hun organisatie.
ZorgAnders is het grootste mediabedrijf in de zorgsector in België. Via online, print en filmreportages richt de groep zich op leidinggevenden, directies en beleidsverantwoordelijken in de zorgsector. Topics van schoonmaak, ICT en catering tot management komen aan bod via een brede waaier mediakanalen en publicaties. Nieuws uit de zorgsector is gratis online toegankelijk via twee webplatforms, www.zorganderstv.be en www.actualcare.be.
Binnenkort kun je – als abonnee – via een app gericht nieuwsinhoud over de zorgsector mobiel ontvangen. “Wij zijn een mediabedrijf van, voor en door mensen. Daarom bekronen we zorgorganisaties met een voorbeeldfunctie. Maar vooral netwerken in de zorgsector mogelijk maken is het doel”, benadrukt Ann-Sofie Vandemeulebroecke. De vernieuwde Zorgwerkgever van het Jaar Award trekt die lijn consequent door.
(wdh) - Meer info: www.zorgwerkgevervanhetjaar.com
16 maart 2018Het Dendermondse ziekenhuis az Sint-Blasius won zopas de Kwinta Excellence Award 2015, een mooie erkenning van de kwaliteit van de organisatie.
We vroegen Peter Vandenameele (55) uit Tielt wat hij doet en hoeveel hij verdient...
“Als zorgmedewerker zien we jou als een intrapreneur die zelf verantwoordelijkheid opneemt voor je groei.”
Onderzoekers gingen na in welke beroepen werknemers gemiddeld het minst slapen. Staat jouw job ertussen? Check de top 10 van jobs met het meeste slaaptekort!
We spraken met Marijke Taragola (40), een maatschappelijk werker uit Gent, en vroegen haar wat ze doet en hoeveel ze daarmee verdient...
De waarde van de maaltijdcheque blijft al sinds 2016 steken op 8 euro. Uit veel hoeken klinkt weerstand, want het leven wordt elke dag duurder...
De kans is groot dat je een woon-werkvergoeding krijgt. Toch kan het ook zijn dat de werkgever deze niet uitbetaalt.
Je loon is de vergoeding die je krijgt voor je inzet en gewerkte uren. Maar wist je dat je ook vergoed kunt worden voor gemaakte onkosten?
Een inclusieve en diverse werkplek is vandaag een must voor bedrijven. Overal. Toch voldoet ons land niet altijd aan de verwachtingen...