De 8 ultieme tips om je beter te kunnen concentreren
Dagelijks worden we geconfronteerd met zo'n 34 GB informatie. Dat is 2 keer zoveel als 30 jaar geleden. Geen wonder dat we onze aandacht verliezen.
Op woensdagvoormiddag geven werknemers zichzelf een productiviteitsscore van 7.8 (op 10). Op vrijdagnamiddag is dat maar 6.6. Daarmee is dit het minst productieve moment van de week.
Ook op maandagvoormiddag ligt de productiviteit lager dan gemiddeld (6.9). Namiddagen zijn over het algemeen gemiddeld minder productief dan de voormiddagen. Bij de relevante doelgroepen stellen we interessante verschillen vast.
We starten onze werkweek gemiddeld minder productief met een score van 6,9 (op schaal van 1 tot 10) op maandagvoormiddag. In de namiddag gaat het al een beetje beter, maar met een score van 7 blijven we duidelijk onder het algemeen weekgemiddelde. De maandag is de enige dag waar de productiviteit in de namiddag iets hoger ligt dan in de voormiddag. De andere dagen gaat de productiviteit er telkens op achteruit. De namiddagdip laat zich duidelijk voelen.
Op dinsdagvoormiddag zijn we heel productief (7.7). Het is het op één na productiefste moment van de week. Maar in de namiddag is het een stuk minder (7.3).
Hetzelfde patroon doet zich voor op woensdag. In de voormiddag halen we zelfs onze top (7.8) maar in de namiddag is de daling opnieuw duidelijk (7.3).
De donderdag is een volstrekte kopie van de dinsdag. In de voormiddag 7.7/10, in de namiddag 7.3/10.
Op vrijdag krijgen we opnieuw een ander patroon. In de voormiddag halen we nog 7.5, maar in de namiddag zakt de productiviteit naar 6.6. Daarmee is dit dagdeel met voorsprong het minst productieve deel van de week.
Een eerste interessant verschil merken je tussen mannen en vrouwen. Vrouwen zijn elke dag van de week productiever dan mannen in de voormiddag maar telkens minder productief in de namiddag. Vrouwen halen zowel de hoogste als de laagste gemiddelde scores (8 op woensdagmorgen, 6,4 op vrijdagnamiddag). Bij de mannen is het zelfs zo dat er verschillende dagen geen sprake is van een namiddagdip. Alleen op vrijdag is dit het geval.
Ook tussen arbeiders, bedienden en kaderleden zijn er interessante verschillen. De scores van de arbeiders variëren op weekbasis het minst (hoogste score woensdagvoormiddag 7.6 en laagste score maandag 6.8). Bij kaderleden is dat verschil veel groter (hoogste score woensdag- en donderdagvoormiddag 8.1, laagste score vrijdagnamiddag 6.8). Kaderleden vinden zichzelf productiever dan arbeiders gedurende de gehele week met uitzondering van vrijdagnamiddag (resp. 6.8 kaderleden en 7.1 arbeiders). De dip op weekbasis verschilt ook bij arbeiders en kaderleden. Bij de arbeiders valt die de maandag, bij kaderleden op vrijdag. Bedienden nemen een tussenpositie in met uitzondering op vrijdagnamiddag. Dan halen ze de laagste score (6,5).
Tenslotte zijn er verschillen tussen de diverse leeftijdsgroepen. Jongeren zijn het minst productief op maandagvoormiddag (5,8). Ze hebben ook geen last van een namiddagdip (kleine uitzondering op vrijdagnamiddag). Ze vinden zich wel bijna steeds minder productief dan de oudere leeftijdsgroepen. Alleen op vrijdagnamiddag geldt dit niet. De 40-plussers zien zichzelf als het meest productief. Zij hebben wel meer dan de andere leeftijdsgroepen last van de namiddagdip. Maar zelfs dan scoren ze, naar eigen zeggen, hoger inzake productiviteit.
(edv) - Bron: Randstad
8 augustus 2018Dagelijks worden we geconfronteerd met zo'n 34 GB informatie. Dat is 2 keer zoveel als 30 jaar geleden. Geen wonder dat we onze aandacht verliezen.
Het toonaangevende Britse interieurarchitectenbureau Penson nam het YouTube-kantoor in London onder handen. Dat leverde het volgende bijzondere resultaat op
Enkele tips voor mensen die tijdens het werk stiekem willen ontspannen.
‘Maandagochtend’, volgens velen één van de lelijkste woorden ter wereld. Succesvolle mensen weten echter dat je er door moet en maken er het beste van.
Ben jij ondanks een degelijke planning toch niet helemaal tevreden over jouw werkprestaties? Misschien val je nog over volgende struikelblokken...
Volgens blogster Laurie Ruettimann is engagement niet meer van deze tijd is. Het idee dat een niet-gemotiveerde werknemer niet productief is, is een mythe.
Eén op de tien werknemers geeft toe al eens in slaap gevallen te zijn tijdens een presentatie op het werk. Dat blijkt uit onderzoek bij kantoormedewerkers.
De bouwsector zoekt volk. We overlopen de grootste knelpunten: zowel de beroepen als de uitdaging waar de sector voor staat om werkkrachten aan te trekken.
Een gezond, duurzaam en proper kantoor zorgt voor gezonde werknemers...