Het loon van een verpleegkundige in een forensisch psychiatrisch centrum: 4.348 euro bruto
We vroegen aan Jonathan (41) hoeveel hij verdient en wat zijn job precies inhoudt...
De afdeling brandwonden: daar is Rosalie Paredis sinds augustus voltijds aan de slag. Ze studeerde in juni af na zes jaar te hebben gestudeerd, eerst vier jaar bachelor verpleegkunde en daarna een opleiding van twee jaar tot master in de verpleegkunde. “Ik had één gesprek met de verpleegkundig manager en de HR-manager. Twee dagen later werd ik opgebeld en aangeworven”, vertelt Rosalie.
Lees ook: Van deze 5 verpleegkundigen zijn er (veel) te weinig
Zo snel kan het dus gaan. “We hanteren zulke verkorte selectietrajecten voor sollicitanten die voorheen ofwel minstens twee positieve stages hebben doorlopen óf als jobstudent twee positieve evaluaties kregen”, vertelt Riet Troonen, de HR-manager die Rosalie aanwierf.
Rosalie kon dus terugvallen op de kortere sollicitatieprocedure van UZ Leuven. Ze werkte de voorbije jaren doorheen het academiejaar en tijdens de schoolvakanties namelijk regelmatig als jobstudent en deed er ook verschillende stages. Ervoor werkte ze ook al op de afdeling brandwonden. “Het voordeel is natuurlijk dat ik kon blijven werken in de afdeling waar ik al ingewerkt was.”
Van stage naar vaste job: 7 tips
Rosalie had eerder al gehint dat ze graag voltijds wilde (blijven) werken in het brandwondencentrum. “Mijn hoofdverpleegkundige, die me positief had geëvalueerd, liet ook wel uitschijnen dat het normaal gezien in orde moest komen om er aan de slag te blijven. Ik was er zelf ook al vroeg bij om het haar te vragen”, zegt ze al lachend. De dienst brandwonden ligt haar wel.
“Je ziet er ook diverse patiënten, qua leeftijd en duur van de opnames: van acute opnames tot patiënten die langer bij ons blijven.” Het ligt ook in lijn van haar opleiding. “De afdeling brandwonden geeft mij veel kansen om mij te verdiepen in de specialisatie wondzorg.”
Ontdek: Wat doet en verdient een verpleegkundige?
Hoe zit het ten slotte bij de verpleegkundigen die solliciteren via het klassieke sollicitatietraject, dus zonder beoordelingen als stages of jobstudent? Ook dan verloopt de procedure best snel, zo blijkt.
“Verpleegkundigen worden heel snel nadat ze hebben gesolliciteerd gecontacteerd en binnen de veertien dagen uitgenodigd voor een selectiegesprek”, antwoordt Riet Troonen. “Na een positieve screening te hebben doorlopen, krijgen ze nog dezelfde week bevestiging dat ze kunnen starten.”
Is het beroep van verpleegkundige iets voor jou? Bekijk het huidige vacatureaanbod!
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
1 november 2023We vroegen aan Jonathan (41) hoeveel hij verdient en wat zijn job precies inhoudt...
Voor Vincent Ons aan de slag ging bij UZ Leuven als head of security, werkte hij bij grote bedrijven. Waarom maakte hij de overstap naar een zorginstelling?
Katrijn werkt sinds begin dit jaar als ingenieur bij UZ Leuven, een interessante mix van techniek en zorg.
Twee zorgmedewerkers vertellen waarom ze ook na hun pensioen het liefst nog even verder werken.
Verpleegkundige is sinds jaar en dag een knelpuntberoep. Zwaar werk zonder degelijke verloning luidt de mythe. Maar verdient een verpleegkundige echt zo weinig?
Jobat stelde een panel van zorgwerkgevers samen voor een gesprek over werken in de zorg. Vandaag: hoe kan je starten in de zorg?
De moeder van alle knelpuntberoepen: dat is de verpleegkundige. Maar de ene verpleegkundige is de andere niet. Daarom deze 5 diverse profielen.
Zeven jonge, kersverse werknemers vonden hun droomjob bij UZ Leuven. Ze vertellen hoe zij dit proces hebben ervaren.
De helft van de kmo’s krijgt sollicitanten over de vloer met onrealistische loonverwachtingen. Hoe komt dat? Er blijken diverse redenen in omloop.