Enkel jongeren aanwerven is geen goed idee
Volgens Tom Agan, medeoprichter van het innovatie- en adviesbureau Rivia, is het niet verstandig om oudere werknemers de deur te wijzen ...
In de studie van het onderzoek- en adviesbureau Intelligence Group, in opdracht van het uitzendbureau StudentenWerk, geeft 54 procent van de jongeren aan dat de economische crisis effect heeft (gehad) op hun studieomstandigheden. Volgens de studie, die werd uitgevoerd bij 831 Nederlandse middelbare scholieren, studenten en jonge professionals tussen 15 en 29 jaar, zijn vooral de financiële problemen van hun ouders hier de oorzaak van.
Zo zag 35 procent van de deelnemende jongeren de bijdrage van de ouders aan de opleiding verminderen of zelfs verdwijnen. Bovendien geeft 14 procent aan naast hun opleiding meer te moeten werken om rond te komen.
De economische crisis maakt eveneens dat 70 procent van de jongeren zich genoodzaakt voelt om zuiniger te leven. Vooral besparen op vakanties, uitgaan en andere extra's (39 procent) of dagelijkse boodschappen bij een discountketen (27 procent) zijn hier voorbeelden van. 22 procent zegt ook meer te sparen 'in het geval dat'.
(nm) – Bron: Profnews.nl
22 mei 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Volgens Tom Agan, medeoprichter van het innovatie- en adviesbureau Rivia, is het niet verstandig om oudere werknemers de deur te wijzen ...
Werkinlevingsprojecten moeten jongeren zonder diploma opnieuw voeling laten krijgen met de arbeidsmarkt. Elk project is maatwerk ...
Een op de drie jongeren tussen de 15 en 25 jaar vindt een zorgberoep aantrekkelijk. Dat blijkt uit een enquête naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Is het imago van de zorgsector aan het bijdraaien?
De Nijmeegse onderzoekers Maarten Wolbers en Marloes De Lange (Radboud Universiteit) buigen zich over de problematiek van de jeugdwerkloosheid in Europa.
Werkgevers schatten de huidige crisis rooskleuriger in dan werknemers. Dat blijkt uit een online onderzoek van het Nederlandse ISBW Opleiding & Training.
In deze tijden van crisis moeten ook organisaties in de non-profitsector bezuinigen, waardoor zelfs in de zorg mensen niet langer zeker zijn van hun job ...
We zijn tegenwoordig allemaal constant bereikbaar of online, zowel privé als voor onze job. Dat brengt de nodige stress met zich mee, behalve voor jongeren.
Omdat er door de economische malaise weinig nieuwe jobopportuniteiten worden gevonden, blijft bijna 35 procent van de werknemers bij zijn huidige werkgever.
Niets zo frustrerend als een baas die niet luistert. Medewerkers verwachten meer dan ooit dan hun leidinggevende open, oprecht en empatisch is.