Afgewezen na een bezoekje aan je Facebookprofiel
Meer dan negen op de tien rekruteerders screenen kandidaten via sociale netwerksites. Dit blijkt uit onderzoek van een onlinereputatiemanagementbedrijf
De man was boos omdat zijn baas hem geen voorschot op zijn loon wilde betalen, zo schrijft de Nederlandse NOS. Nadat hij zijn baas tot tweemaal toe uitschold op zijn eigen Facebookpagina, gaf een van zijn collega’s de berichten door aan zijn werkgever.
Die gaf de man een officiële waarschuwing, waarna de werknemer pas echt door het lint ging. Op zijn pagina plaatste hij het volgende bericht: ‘blokker wat een hoerebedrijf spijt dak er ben gaan werken en die mensen ook d er werken vooral me teamleider wat een gore achter de ellebogen nijmegseple nep wout je ken aan die kkstreken van hem wel merken dat hij uit nijmegen ko en wout uis geweest de hoerestumperd ooit komt mijn dag en geloof me dan st ze te janken kkhomo,s’.
Voor Blokker was het bericht een voldoende belangrijke reden om de man te ontslaan. ‘Deze recent geconstateerde feiten vormen voor Blokker de spreekwoordelijke druppel’, zo staat er te lezen in de ontslagbrief.
De werknemer zelf vindt het ontslag onterecht. Volgens hem behoort Facebook tot het privédomein. De rechter ging echter niet mee in die redenering. Het bericht was volgens de rechter een ‘publiekelijke uiting’, omdat vrienden het verder kunnen verspreiden.
Voor zover bekend is het de eerste keer dat een Nederlandse rechter in een openbaar vonnis oordeelt over ontslag na negatieve uitlatingen op Facebook.
(mo)
4 april 2012Meer dan negen op de tien rekruteerders screenen kandidaten via sociale netwerksites. Dit blijkt uit onderzoek van een onlinereputatiemanagementbedrijf
Premier Yves Leterme slaat de bal af en toe serieus mis op Twitter. Maar hij is niet de enige! Deze 6 werden zelfs ontslagen na hun misstappen ...
Het Amerikaanse Walmart heeft 2,1 miljoen werknemers in dienst. Misschien daarom dat zij sommige van hun werknemers slechts als nummers behandelen?
Wil je graag je huidige job blijven uitoefenen, zonder ontslagen te worden? Wees dan heel voorzichtig met wat je op Facebook en/of Twitter doet! Want ja, je werkgever leest heel vaak mee, meer zelfs dan je denkt!
Een motivatiebrief beslaat maximaal één pagina, luidt klassiek sollicitatieadvies. Maar het kan ook in 140 tekens. Want na LinkedIn lijkt nu ook Twitter zich een weg te banen naar de jobmarkt. Wie zijn baan beu is, kan zelfs twilliciteren op twacatures. Maar is het meer dan wat getjilp?
Dienstencheques zijn een populair en voordelig betaalmiddel. Maar hoeveel mag je er precies bestellen? En waar kan je ze bestellen?
AI is de techniek van de toekomst en zal heel wat veranderingen teweegbrengen in onze samenleving. Welk effect heeft dat op je job en werkomgeving?
De Belgische lonen zitten overal in de lift. Maar Brussel betaalt het best, zo blijkt uit het Jobat Salariskompas, gevolgd door Vlaams-Brabant en Antwerpen.