5 dingen om te vermijden tijdens een moeilijk gesprek
Hoe pak je een moeilijk gesprek met je werkgever of collega aan? En vooral, wat kan je beter vermijden? Ontdek hier 5 tips.
Vier op de tien sollicitanten vinden het ronduit ergerlijk om tijdens een sollicitatiegesprek geen duidelijkheid te krijgen over het salaris. Ook een slechte voorbereiding van de werkgever op dit gesprek is goed voor een hoop irritatie, blijkt uit Nederlands onderzoek.
Nog een serieuze afknapper is het voor de sollicitant als er persoonlijke vragen worden gesteld. Ook geen antwoord krijgen op je sollicitatie doet de haren overeind staan. Maar liefst vier op de tien krijgen niets te horen als ze niet geselecteerd zijn.
Die 'njet' blijkt bovendien veel te maken te hebben met leeftijd. Werklustigen met grijze haren komen vaker van een kale reis terug. Maar ook overgekwalificeerd zien werkgevers als een reden om iemand wandelen te sturen.
Toe aan een nieuwe job? Bekijk hier het jobaanbod.   9 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Hoe pak je een moeilijk gesprek met je werkgever of collega aan? En vooral, wat kan je beter vermijden? Ontdek hier 5 tips.
Wie aan een carrière in het onderwijs begint, doorloopt een hele procedure alvorens een vaste benoeming te krijgen. Hoe verloopt het en wat zijn de voordelen?
De arbeidsmarkt schreeuwt om techniekers. We overlopen de technische jobs die het meest gegeerd zijn in industriële beroepen en ambachten.
We zijn er ons zelden van bewust, maar toch hanteren we allemaal een typische “stijl” van communiceren… In geval van conflicten, bijvoorbeeld.
Collegialiteit troef bij het Wit-Gele Kruis. Zo ervaren ook medewerker klantenbeheer Yara Haerinck (22) en thuisverpleegkundige Katrien Mostrey (59).
Hoe raak je als schoolverlater vlot aan een eerste (en goede) job? Deze tips uit het schoolverlatersrapport zullen je zeker helpen.
Wacht jij op het werk al lang het juiste moment af om je baas aan te spreken over je loonsverhoging? Wacht niet te lang en stuur een e-mail.
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,35 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.
Wat als je professionele relatie plots overgaat in een liefdesrelatie? Hoe ga je ermee om en hoe behoud je een goede relatie met de rest van je collega’s?