Van wiskundeleerkracht naar projectbeheerder: “Dit is de uitdaging die ik nodig had”
Van wiskundeleerkracht naar projectbeheerder bij Fluvius: Jorn waagde de stap.
Vier op de tien sollicitanten vinden het ronduit ergerlijk om tijdens een sollicitatiegesprek geen duidelijkheid te krijgen over het salaris. Ook een slechte voorbereiding van de werkgever op dit gesprek is goed voor een hoop irritatie, blijkt uit Nederlands onderzoek.
Nog een serieuze afknapper is het voor de sollicitant als er persoonlijke vragen worden gesteld. Ook geen antwoord krijgen op je sollicitatie doet de haren overeind staan. Maar liefst vier op de tien krijgen niets te horen als ze niet geselecteerd zijn.
Die 'njet' blijkt bovendien veel te maken te hebben met leeftijd. Werklustigen met grijze haren komen vaker van een kale reis terug. Maar ook overgekwalificeerd zien werkgevers als een reden om iemand wandelen te sturen.
Toe aan een nieuwe job? Bekijk hier het jobaanbod.   9 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Van wiskundeleerkracht naar projectbeheerder bij Fluvius: Jorn waagde de stap.
Nu de brandstofmotoren in sneltreinvaart plaats maken voor elektrische aandrijvingen, zou je denken dat de hoogdagen van de automechaniekers geteld zijn. Niets is minder waar!
Na de Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) is er nu ook Mixed Reality (MR)! Wat betekent het en wat kan het voor jou betekenen op de werkvloer?
Kijk jij op tegen een bedrijfsfeestje? Jobat vertelt je waarom je beter toch gaat...
Louisa en Silke werken bij FOD Financiën: “Er is hier oog voor wat je graag doet en waar je goed in bent”
De mogelijkheid om vanop afstand te kunnen werken is vaak een doorslaggevende factor tijdens sollicitatiegesprekken. Ontdek hier de redenen.
Lieze koos voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel: “Bij deze jongeren voel ik me thuis”
Er werken meer Belgen in een buurland dan dat er uit de buurlanden bij ons komen werken. Wat zeggen de cijfers precies?
Er is een stijgende lijn te zien in het aantal Belgen met een tweede job. Maar waarom is dat nu zo populair? We nemen de cijfers onder de loep.