Hoe klim je zonder diploma toch op?
Heel wat bedrijven eisen dat hun werknemers een bepaald diploma in handen hebben. Maar hoe kan je zonder diploma toch carrière maken?
Meer dan de helft van de starters wil best een job accepteren die onder hun opleidingsniveau ligt. Dat stelt het Nederlandse studententijdschrift Memory Magazine vast. Op zich is niet te veel eisen stellen een slimme zet, zeker in tijden van crisis. Toch moet je oppassen van zo’n baan onder je niveau. Je intelligentie daalt er namelijk door.
Volgens onderzoekers van de Universiteit van Maastricht passen je hersenfuncties zich na verloop van tijd aan aan het niveau van je werk. Werknemers die al zes jaar in een ‘lagere’ baan zaten, gaan cognitief slechter functioneren. Zo raken ze op de duur in een vicieuze cirkel, waarbij het moeilijk wordt terug op hun opleidingsniveau te geraken.
Maar het omgekeerde is ook waar: een job die eigenlijk boven je niveau is, scherpt je intelligentie aan. Je kan dus maar beter hoog mikken.
9 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Heel wat bedrijven eisen dat hun werknemers een bepaald diploma in handen hebben. Maar hoe kan je zonder diploma toch carrière maken?
Zie je een job in de Artificiële Intelligentie wel zitten? Goed nieuws: de Hogeschool PXL en Reliance organiseren samen een postgraduaatsopleiding tot AI Compliance Officer!
De temperatuur op de werkplek blijkt een veelvoorkomend twistpunt tussen collega’s. Maar hoeveel graden is het best op kantoor?
De Belgische lonen zitten overal in de lift. Maar Brussel betaalt het best, zo blijkt uit het Jobat Salariskompas, gevolgd door Vlaams-Brabant en Antwerpen.
Word jij ook niet enthousiast van jouw aantal wettelijke vakantiedagen? Dan is jeugdverlof of Europees verlof misschien wel iets voor jou.
Zoals veel sectoren zoekt de metaalsector hardnekkig naar technici... Welke jobs worden vaak gevraagd?
Als medewerker van De Lijn beweeg je écht mee naar een nieuwe invulling van je job. Zij getuigen...
Welke functies worden het meest gevraagd in financiën? Ontdek het hier!
Welgeteld 234 knelpuntberoepen zijn er. Maar wat betekent dat voor jou én voor je (toekomstige) baas? “Werkgevers verlagen hun eisen.”