Blijft een jobstudent ten laste van zijn ouders?
Ouders met kinderen ten laste moeten minder belastingen betalen. Als de kinderen een studentenjob doen en te veel verdienen, zijn ze niet meer ten laste.
Zo’n zestig Amerikanen hebben dinsdag in New York deelgenomen aan de eerste Olympische Spelen voor werklozen. Op het programma stonden ondermeer een ‘Je bent ontslagen’-race, waarbij de werklozen zo snel mogelijk van hun bedrijf naar een uitkeringskantoor moesten lopen. De werkloze spieren werden ook getest in een werpwedstrijd met kantoormateriaal.
Het initiatief voor de ludieke actie kwam van de 26-jarige Nick Goddard, een computerprogrammeur die vorige maand op straat werd gezet. Hij wilde met het initiatief de werklozen wat opvrolijken. De organisator hoopt dat er geen vervolg moet komen op de werklozenolympiade.
(met dank aan Associated Press)
6 april 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ouders met kinderen ten laste moeten minder belastingen betalen. Als de kinderen een studentenjob doen en te veel verdienen, zijn ze niet meer ten laste.
We merken allemaal dat het leven duurder geworden is. Een voorschot op je loon om kosten te betalen, zou handig zijn. Maar kun je dat vragen aan je baas?
De sector van chemie en farma had nog nooit zoveel vacatures. Maar de meeste van die openstaande jobs zijn bestemd voor talent uit het TSO.
Jonge werknemers nemen steeds sneller ontslag. Welke struikelblokken komen zij tegen? En waarom gooien ze zo snel de handdoek in de ring?
Meer dan 3 jaar na het uitbreken van de pandemie willen we niet meer terug naar het 100% kantoorregime van toen. En toch zien we een kleine kentering...
FOD Financiën vindt in Tom, Gersende en Sophie drie trotse en enthousiaste ambassadeurs. Samen met ruim 20.000 collega’s zetten ze zich elke dag in voor een beter België.
Er bestaan zeker nog taboes op je werk en onder collega’s. Weet jij wat het grootste taboe is?
De tijd dat advocaten en politici strak in het pak naar kantoor gingen, lijkt verleden tijd. De pandemie heeft niet alleen onze kleerkast maar ook onze kijk op de dresscode gewijzigd.
De tendens van de vervlechting tussen werk en privé zet zich traag maar dapper verder...