Mag jij Facebooken op het werk?
Veel werknemers hebben beperkte internettoegang op kantoor. Nochtans heeft surfen naar Facebook ook voordelen voor je werkgever.
Wanneer mensen niet online kunnen gaan, voelen ze zich boos en eenzaam. 53% heeft gevoelens van boosheid en 40% voelt zich eenzaam. Ook wanneer ze slechts voor korte tijd van het internet worden afgesneden, hebben de meeste onder ons het moeilijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Intersperience bij meer dan 1.000 mensen.
De deelnemers moesten vragen beantwoorden over hun computer- en smartphonegebruik, en kregen dan 24 uur lang geen toegang tot het internet. Sommige vergeleken hun ervaringen met het stoppen met roken of drinken.
Paul Hudson, chief executive van Intersperience, zei in The Daily Telegraph: “Online en digitale technologieën worden steeds belangrijker, en beïnvloeden onze vriendschappen en familieleven, de manier hoe we communiceren en naar organisaties kijken, ons werk en koopgewoontes.”
Het is dus niet zo gek dat wanneer technologische gadgets ons worden ontnomen, we afkickverschijnselen vertonen die lijken op wat een drugsverslaafde doormaakt wanneer hij niet aan zijn 'spul' geraakt. Dit werd eerder dit jaar bevestigd door een studie van de Universiteit van Maryland in de VS waarbij honderden studenten nochtans niet volledig van de wereld werden afgesneden. Telefoneren met een landlijn en boeken lezen waren toegelaten. Facebook, Twitter, e-mail, sms, tv, radio en kranten waren gedurende 24 uur verboden.
De studenten werden gevraagd tijdens die periode hun gevoelens bij te houden in een dagboek. Wat bleek? Ze voelden zich onrustig, bang, geïsoleerd en grepen steeds opnieuw naar de afwezige gsm. De wetenschappers vergeleken die gevoelens met stoppen met roken en afkicken van drugs.
(mr) – bron: Express.be en Dailymail.co.uk
1 augustus 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Veel werknemers hebben beperkte internettoegang op kantoor. Nochtans heeft surfen naar Facebook ook voordelen voor je werkgever.
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Niet alleen je vrienden kijken mee naar je online foto’s en uitlatingen. Ook een op vijf werkgevers checkt hoe sollicitanten zich op het web presenteren.
Het internet is in elk bedrijf een onmisbaar werkinstrument. Maar 40% van de Belgische werknemers zou regelmatig om privéredenen op het internet surfen.
Werknemers mogen niet constant worden gefilmd tijdens de uitvoering van hun werk. Dat blijkt uit een recente beslissing van de GBA...
België staat op de 55ste plaats (op 64) op de Total Workforce Index. Dat is een aanzienlijke achteruitgang van 13 plaatsen!
Kan je werkgever bijdragen in de kosten voor de laadpaal en het opladen van je bedrijfswagen?
De helft van de kmo’s krijgt sollicitanten over de vloer met onrealistische loonverwachtingen. Hoe komt dat? Er blijken diverse redenen in omloop.
Wie door vacatures scrollt, komt vaak dezelfde termen tegen. Op het eerste gezicht lijken ze perfect bij jouw profiel te passen… maar is dat ook zo?