7 mythes over solliciteren ontkracht
"Er is geen enkele reden om in paniek te slaan. Zelfs als je niet de perfecte kandidaat bent, kan je de job nog binnenhalen."
40 procent van de sollicitanten liegt over zijn salaris. Ten opzichte van vier jaar geleden, is dit een hele verbetering. Volgens Mark Borgman van de NationaleVacaturebank.nl is de krapte op de arbeidsmarkt de grootste reden om leugens uit de kast te halen.
Het salaris is sinds jaar en dag een heikel punt. En ook nu nog is lang niet iedereen gelukkig met zijn loon. Ruim vijftig procent van de werknemers zegt ontevreden te zijn met de salarisverdeling binnen het bedrijf en klaagt over collega's die te veel verdienen. Een groot contrast met de 16 procent werknemers die vindt dat collega's te weinig verdienen en met de kleine minderheid (10 procent) die het eens is met de verdeling van het loon.
Aan de basis van het vertrek van werknemers, liggen verschillende factoren. De twee belangrijkste zijn:
Dat een hoger loon tot het eisenpakket van werknemers ligt, is niet abnormaal na het lezen van bovenstaande tekst. Maar wat eisen werknemers van hun job? Om gelukkig te zijn op het werk, zijn leuke collega's een doorslaggevende factor. Toch mogen we ook niet vergeten dat een korte reisafstand eens zo belangrijk is om potentiële werknemers aan te trekken.
(mw) – Bron: managersonline.nl
17 februari 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
"Er is geen enkele reden om in paniek te slaan. Zelfs als je niet de perfecte kandidaat bent, kan je de job nog binnenhalen."
Ook al heb je geleerd om altijd de waarheid te vertellen, soms kan het in je voordeel spelen – en zelfs in het voordeel van het bedrijf waarvoor je werkt – om te liegen.
Videosollicitaties zijn een vrij nieuwe trend. Steeds meer bedrijven maken er echter gebruik van. Daarom: 3 tips.
Soms is een periode waarin je niet gewerkt hebt onvermijdelijk op je cv. Daar gaan recruiters dan altijd graag even dieper op in...
Als er bedrijven zijn waar je dolgraag wilt gaan werken, kan je altijd spontaan solliciteren.
Jobs worden steeds meer ingevuld via het internet. Bewust bezig zijn met je online profiel is dan ook een must geworden wil je die droomjob te pakken krijgen.
Naar je werkgever stappen en om loonopslag vragen, is niet evident. Geen wonder dat 6 op de 10 Belgen het nog nooit heeft aangedurfd...
Werken in een kerncentrale: dat is zonder meer een unieke en speciale job. Natasja doet het intussen al bijna twintig jaar.
Op 27 juni 2024 vindt de eerste editie van het well-beingfestival WorkBeats plaats! Bezielster Isabelle Hoebrechts vertelt waarom ze dit initiatief nam.