De allerduurste kantoorlocatie
Hong Kong heeft Tokio en Londen voorbijgestoken als duurste kantoorlocatie ter wereld, zo blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.
De bedrijfswereld heeft er nieuw speelgoed bij: het vliegend kantoor. De serie Boeing Business Jets en VIP-jets zijn speciaal ontworpen om de zakenreiziger van al de nodige comfort en privacy te voorzien. Bye Bye business seats, de VIP-jet komt eraan!
En deze laatste heeft zijn naam niet gestolen. Het grootste en langste vliegtuig dat Boeing momenteel op de markt heeft, beschikt over een cabine van maar liefst 6,1 meter breed en een totale oppervlakte van 525 vierkante meter.
Voor je begint te dagdromen: aan dit vliegtuig hangt wel degelijk een adembenemend prijskaartje. Zonder aankleding kost het vliegtuig 226 miljoen euro (300 miljoen dollar). Wil je dat de Boeing volledig wordt ingericht, dan kost je dit 377 miljoen euro (500 miljoen dollar).
Dat deze kantoren niet voor iedereen toegankelijk zijn, doet niet verwonderen. Wie dan wel eigenaar is van de vliegende kantoren, wil Boeing niet kwijt. Wél zeggen ze dat de vliegende kantoren goed verkopen. Sinds de lancering van de Boeing Business Jet en de VIP-jet in 1996, werden al 206 exemplaren verkocht. Eén derde van de verkoop was bestemd voor het Midden-Oosten.
Kan je bedrijf onmogelijk 377 miljoen euro neertellen? Voor slechts 60 miljoen euro (80 miljoen dollar) heb je een iets kleiner, maar minder duur vliegtuigje, de Aerion SBJ. Wel niet te lang nadenken, want als we het bedrijf dat de vliegtuigen verkoopt moeten geloven, zouden er al heel wat kapers op de kust – of beter gezegd, in de lucht- zijn.
(mw) – 925.nl 5 oktober 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Hong Kong heeft Tokio en Londen voorbijgestoken als duurste kantoorlocatie ter wereld, zo blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.
Kantooreilanden deugen niet. Ze schaden de gezondheid en de productiviteit van de werknemers. Zou de tv-reeks Het Eiland dan toch realistischer zijn dan gedacht?
Werkgevers tellen jaarlijks meer dan 12.000 euro neer voor jouw stekje op kantoor.
Iedereen droomt er al eens van vroeg te vertrekken op het werk. Met de juiste aanpak kan je daar een gewoonte van maken zonder dat je op de vingers getikt wordt.
Het ‘Nieuwe Werken’ is hip tegenwoordig. Maar wat is dat nu eigenlijk, ‘Nieuw Werken’? Jobat zocht het voor je uit en geeft meteen 3 anti-valkuil-tips!
In tijden van krapte op de arbeidsmarkt zien managers een beleid rond diversiteit en inclusie als een middel om mensen aan te trekken.
Wie wil er dierenarts worden? En vooral: wie wil het ook blijven?
Ik zou graag vier weken aan één stuk vakantie nemen. Maar eigenlijk doet niemand dat in het bedrijf waar ik werk... Doe ik het toch?
Zou jij blij zijn met een bedrijfswagen in plaats van een loonsverhoging bij je welverdiende promotie?