7 tips om meer uit je netwerk te halen, online én in het echt
Voor wie nog twijfelt aan het nut van netwerksessies: netwerken kan jeheel wat opleveren. Hoe pak je het aan en hoe maak je het leuk?
“Als een voetballer die door zijn club verhuurd wordt aan een andere club.” Zo omschrijft David Vermander (30) uit Haaltert zijn job. Sinds drie jaar is hij aan de slag voor Bright Plus. Hij werkte al als data-analist voor een grote hotelgroep, deed transportcoördinatie bij MediaMarkt en is nu aan de slag bij Sanorice, een fabrikant van gepofte granenwafels.
“Binnen Bright Plus zijn wij een aparte pool van meertalige professionals. Ik koos heel bewust voor dit soort werk, net omdat het zo uiteenlopend is. Soms kom je in bedrijven terecht waar je nooit aan gedacht zou hebben. Het is ook een perfecte manier om snel veel ervaring op te doen en te netwerken.”
Het parcours van Annelies Garwig (34) uit Tongeren is al even divers. In de 4,5 jaar dat ze voor Bright Plus werkt, was ze administratief bediende bij Synagra, purchase administrator bij JLG, executive assistant bij BioSci Consulting en logistiekspecialist bij Shamrock. Momenteel is ze managementassistent bij IT-bedrijf Cegeka.
“Ik merkte dat ik snel op iets uitgekeken ben en nood heb aan veel uitdaging. Ik ben een echte vlinder wat dat betreft (lacht). Ik wou geen jobhopper zijn, maar me ook niet binden aan één werkgever. Nu heb ik een vast contract, met mooie extralegale voordelen, maar toch ook afwisseling. Ik blijf geprikkeld, doe veel ervaring op en kan projecten van A tot Z uitvoeren en afsluiten.”
Ben jij nog blij met je huidige job? Doe de test
De projecten waarvoor Annelies en David uitgestuurd worden, duren meestal drie à twaalf maanden. Veelal doen bedrijven een beroep op hen wanneer vaste personeelsleden uitvallen, bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschap. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.
“Ik ben transportcoördinator geworden bij MediaMarkt omdat die job eerst in Duitsland zat”, vertelt David. “Het bedrijf heeft die functie naar België gehaald om kosten te besparen. Ze bestond hier dus niet. Ik heb heel de uitbouw op mij genomen en alle processen mee helpen opstarten. Een heel fijne ervaring.”
“Als projectconsultant ben ik heel proactief en het bedrijf ziet je als een nieuwe, positieve vibe die het team mee kan ondersteunen”, pikt Annelies in. “Ik hoor vaak dat ze het een meerwaarde vinden dat ik al zo veel ervaring heb opgedaan in verschillende functies en sectoren.”
Lees ook: Een job, een team én een organisatie die bij je passen
Wie om de paar maanden van job verandert, kan natuurlijk niet binnen eenzelfde bedrijf doorgroeien en moet, bij wijze van spreken, telkens opnieuw ‘van nul’ beginnen. Is dat dan geen nadeel? “Je kunt ook binnen Bright Plus zelf groeien”, zegt David. “Hoe meer ervaring je opbouwt, met hoe meer processen en systemen je in contact bent gekomen, hoe uitdagender de jobs worden waarvoor je geselecteerd wordt. Ik zie mezelf nog zeker de komende tien jaar blijven.”
Bright Plus zorgt ook voor interne opleidingen en cursussen, geeft Annelies nog mee. “Je kunt kiezen uit groeitrajecten, online en offline opleidingen en persoonlijke begeleiding. Elk jaar mogen we een opleiding kiezen. Vorig jaar heb ik gekozen voor een communicatietraining. Het jaar ervoor voor ‘hoe omgaan met stress’. Die zaken neem ik niet alleen mee in mijn job, maar zeker ook in mijn persoonlijk leven.”
Extra: Eén op vijf volgt opleiding, en dat is te weinig
(Frederic Petitjean) - Bron: Go for happy Magazine
28 juni 2022Voor wie nog twijfelt aan het nut van netwerksessies: netwerken kan jeheel wat opleveren. Hoe pak je het aan en hoe maak je het leuk?
"Levenslang leren is de verantwoordelijkheid van zowel werkgever als werknemer”, stelt Stéphanie Van Parys van Bright Plus.
‘Meertalig en vlot met de pc’ staat er in vacatures. Maar bij Bright Plus maakt vooral jouw attitude het verschil, aldus general manager Linda Cappelle .
Welzijn op het werk gaat over heel wat. Bright Plus vertaalde het in een allround high five-beleid.
Bij dezelfde werkgever carrière maken, biedt heel wat voordelen. Dat leren we alvast uit de carrièreverhalen van Christophe Naeyaert en Bert Vandenkendelaere.
Er is nog werk aan het levenslang leren. Met 1 op 5 volwassen Belgen die vorig jaar een opleiding volgden, liggen we een flink stuk onder de Europese norm.
Jobhoppen kan een professionele levenswijze zijn, al hou je best wel rekening met de voor- en nadelen...
Met de war for talent in volle gang, schakelen werkgevers een tandje bij in het aanbieden van extralegale voordelen. We zetten ze voor je op een rij!
Het beroep van assistant is toe aan een positieve PR-campagne. De functie is de afgelopen jaren helemaal veranderd.