Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 279

Volgende
Volgend artikel:

Wat is jouw klein gelukje?

Moeten technici nog solliciteren?

Moeten technici nog solliciteren
Wat doe je als recruiter als je technicus zo gegeerd is dat hij of zij sowieso zeker is van de baan? Heeft een sollicitatiegesprek dan nog wel nut?

Bedrijven staan in de rij voor mensen met technische skills, de banen liggen voor het oprapen. De vraag is hoe recruiters hiermee omgaan tijdens een jobinterview. Want dat heeft zeker nog nut, vindt HR-expert en auteur van het boek ‘Slim Interviewen’ Wim Thielemans. “Zo’n selectiegesprek is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen”, stelt hij.

En daarbij wordt met name gepeild naar motivatie. “Een monteur waarbij het allemaal niet veel uitmaakt, die geeft niet het gevoel dat hij of zij het werk ernstig neemt. Je wil ook geen technieker aanwerven die vervolgens ondermaats werk aflevert bij klanten.”

Extra: Wat zijn de meest gevraagde technici?

Ronselen

Vandaag lijken recruiters soms ook eerder ronselaars die op vraag van werkgevers kandidaten contacteren. “Maar je mag dan zeker niet de baan beginnen verkopen”, vindt Thielemans. “Ga niet smeken of de technieker subtiel manipuleren om voor jou te komen werken”, stelt hij.

E-GIDS: Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Het komt erop aan om geduldig vragen te stellen over de baan en interesse. Techniekers houden vooral van hun taken, maar minder van het gedoe daarrond. Laat hen praten over de inhoud van de job. Zo maak je een goede indruk. En past je aanbod nu niet, dan is er wel een connectie voor de toekomst.”

Go for happy! Bekijk het huidige vacatureaanbod voor technicus
Mijn Jobat banner

(William Visterin)

24 oktober 2022
  • Jobs voor technicus
Anderen bekeken ook