Persoonlijkheid en leervermogen belangrijker dan kennis en vaardigheden
Steeds meer bedrijven leggen bij het rekruteren de klemtoon op de persoonlijkheid van een kandidaat. “Ook leervermogen is erg gegeerd”, zegt Rein De Cooman.
Tot die conclusie kwam econoom Paul Krugman die zich onder andere baseert op het feit dat bijvoorbeeld managers van hedgefondsen gemakkelijk miljoenen verdienen en zij vaak geen universitaire opleiding volgden, maar eerder laaggeschoold zijn. Toch getuigen deze managers over het algemeen van een hoge intelligentie die gepaard gaat met financieel succes.
Krugman legt uit dat hoewel deze managers vaak geen dure opleidingen hebben gevolgd, dat zij vooral hun wijsheid uit praktische ervaring halen. Onbetaalde stages, kleine jobs, … “Het zijn met andere woorden handige jongens, die de leerschool van het leven doorlopen hebben en daar ook hun wijsheid opgestoken hebben.” Ze beschikken volgens Krugman over een natuurlijke intelligentie en een aangeboren aanleg die niet altijd te vinden is op de schoolbanken.
Toch zegt Krugman wel dat het niet zo evident meer is om rijk te worden in deze vreemde financiële tijden. Volgens hem worden vooral de rijken rijker. Wat op zich niet meer zo veel te maken heeft met hoge studies of intelligentie, maar met geld.
(sjv) – Bron : Express.be
5 januari 2015Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Steeds meer bedrijven leggen bij het rekruteren de klemtoon op de persoonlijkheid van een kandidaat. “Ook leervermogen is erg gegeerd”, zegt Rein De Cooman.
De armen worden armer en de rijken worden ... uhm, armer? De kloof tussen rijk en superrijk wordt namelijk steeds groter.
Je werkt graag, maar liever niet té hard? BBC.com maakte een overzicht van jobs voor slimme mensen die het op werkvlak liever rustiger aan willen doen.
Rijke mensen moeten niet hard werken. Althans toch volgens de Britse miljardair en Virgin-baas Richard Branson. Maar klopt dat ook? Jobat zocht het uit.
Blijkbaar is er een verband tussen je intelligentie en je woonplaats.
Volgens de University of Edinburgh blijkt dat het lees- en wiskundeniveau op 7-jarige leeftijd sterk samenhangt met de latere socio-economische status.
Niet alleen intelligentie is een belangrijke factor tot succes. Hoe succesvol je bent, hangt vooral af je motivatie en doorzettingsvermogen.
“Met de juiste beleefdheidsregels heb je - ongeacht je competenties - een streepje voor”, vindt etiquettespecialist Kevin Strubbe.
Bijna één op de zes bedienden die al bij verschillende werkgevers aan de slag waren, keerden ooit terug naar een vorige werkgever...