Brussel is ideaal voor de start van je loopbaan
Brussel is the place to be voor je loopbaanstart. Want maak je het hier waar, dan vind je later overal je draai, aldus deze Brusselse werkgevers...
Een job met maatschappelijke impact, dat is de job van Jan De Ridder zeker. Hij werkt al meer dan tien jaar bij de MIVB en praat nog altijd met veel gedrevenheid over de Brusselse vervoersmaatschappij. “Ik sta aan het hoofd van ons intern studiebureau. Wij zien erop toe dat onze trams en metro’s elke dag vlot kunnen rijden. Ook werken we aan projecten die de duurzame mobiliteit van onze hoofdstad op lange termijn garanderen."
"Zo doen we bijvoorbeeld een voorstudie rond de luchthaventram. Dat is een project waarbij het mogelijk wordt om in dertig minuten vanuit Brussel-Noord naar de luchthaven van Zaventem te sporen. De maatschappelijke impact die we met ons studiewerk creëren, is voor mij de voornaamste reden waarom ik hier zo graag werk.”
“Onze teamspirit zit goed. Onlangs nog moesten we al onze krachten bundelen om na een brand een beschadigde tramlijn te herstellen. In zo’n noodsituatie merk je hoe sterk onze gemeenschappelijke wil is om ons vervoersnetwerk draaiende te houden.” Zelf leidt Jan een team van ongeveer dertig ingenieurs en technici. “Wederzijds respect is de sleutel. Als je zelf respect geeft, is de kans groot dat je het ook krijgt.”
Jan voegt eraan toe dat de complexiteit van de hele operatie achter de MIVB niet onderschat mag worden. “Per dag vervoeren we meer dan een miljoen passagiers. Al die mensen een punctuele en kwaliteitsvolle service aanbieden, is geen sinecure. Maar onze kracht is dat wij ondanks onze omvang nog altijd een organisatie met een menselijk gelaat zijn. Dat merk je onder meer aan de ondersteuning waarop onze medewerkers kunnen rekenen.”
“De luchthaventram is een van onze vele interessante projecten”, vertelt Jan De Ridder.
Vijf jaar geleden begon Ismaël Hennioui z’n loopbaan bij de MIVB als buschauffeur. Sinds enkele maanden is hij supervisor. “Een groot deel van m’n job is trouble shooting. Doet er zich een probleem voor op het terrein, dan is het aan mij om met een oplossing te komen.
M’n job geeft me veel voldoening. Vooral omdat ik me bewust ben hoeveel mensen op ons rekenen om op tijd op hun werk te komen, naar school te gaan of op hun bestemming te geraken. ’s Ochtends helpt die gedachte me alvast om met positieve energie de dag te starten.” Ismaël maakt het punt dat ook mensen zonder een hoger diploma kansen krijgen bij de MIVB. “In ons team tref je mensen van allerlei achtergronden aan. Welk diploma je hebt, is niet essentieel. Wel wat je inzet en vaardigheden zijn.”
Ismaël geeft aan dat well-being geen hol begrip is bij de MIVB. “In de mate van het mogelijke wordt er rekening gehouden met je privésituatie. Ga je door een moeilijke periode in je leven, dan kun je een beroep doen op psychologische begeleiding.”
Checklist: Is jouw werkgever bekommerd om jouw welzijn?
Ismaël benadrukt de stabiliteit en duurzame toekomst die de MIVB hem te bieden heeft. “Eind 2020 zijn wij van een onderneming van 8.000 naar 9.843 medewerkers gegroeid. Als we de klimaatdoelstellingen willen halen, moeten we als samenleving nog meer inzetten op openbaar vervoer. En op duurzame technologieën. Wij zijn er volop mee bezig. Er loopt momenteel een project met een bus die op waterstof rijdt.”
Dat onze hoofdstad nog voor heel wat uitdagingen staat op het vlak van mobiliteit, schrikt Ismaël niet af. “Hoe kun je een betere en duurzamere mobiliteit voor Brussel verwachten, als je er zelf niet eerst in durft te geloven?”
Lees ook: Nooit meer strop op weg naar je Brusselse job
(Nathalie Dirix) - Bron: Go for happy Magazine
9 november 2021Brussel is the place to be voor je loopbaanstart. Want maak je het hier waar, dan vind je later overal je draai, aldus deze Brusselse werkgevers...
Een zevental medewerkers, vijf werkdagen en één concrete uitdaging: dat is het concept van het innov@telier bij vervoersmaatschappij MIVB.
Jong talent aantrekken en op weg helpen: dat is wat de MIVB doet met haar Young Starters Programma.
Brussel wordt beter bereikbaar. De groei van thuis- en afstandswerken verlaagt bovendien de drempel naar een job in de hoofdstad.
Het prima uitgebouwde openbaar vervoer en een betere fietsinfrastructuur maken Brussel een pak bereikbaarder om er te gaan werken.
Een machtig breed jobaanbod. Maar dat dekselse ‘Franstalige’ Brussel dan? In de praktijk is Brussel vooral meertalig. En Nederlandstalig zijn, biedt voordelen!
Met de war for talent in volle gang, schakelen werkgevers een tandje bij in het aanbieden van extralegale voordelen. We zetten ze voor je op een rij!
Ik moet me vaak voor het werk verplaatsen met mijn eigen wagen, maar eigenlijk kom ik liever met de trein naar het werk. Kan dat?
Duurzaamheid op het gebied van corporate wellbeing gaat verder dan alleen het aanbieden van wellbeingprogramma's en fitnessruimtes op de werkvloer...