Toetsenbord vuiler dan toiletbril
Ooit al het lef gehad om je toetsenbord op je werk om te draaien? Best niet doen. Op een toetsenbord zitten namelijk meer bacteriën dan op een toiletbril.
Een studie van de Nederlandse Vereniging Schoonmaak Research (VSR) toont aan dat een kwart van de werkplekken ondermaats scoort op vlak van gezondheid.
Bacteriën en virussen krijgen vaak vrij spel op kantoor. Zo vinden veel werknemers een lichte griep of verkoudheid een onvoldoende reden om thuis te blijven, waardoor de verspreiding van virussen snel gaat op kantoren die niet regelmatig schoongemaakt worden.
Organisaties kunnen bijgevolg alleen maar voordelen ondervinden van een grondige, dagelijkse reiniging van de werkomgeving. Een bedrijf van gemiddelde grootte spaart op die manier jaarlijks al snel 10.000 euro aan ziekteverzuimkosten uit.
Wat zijn de geliefkoosde plaatsen voor microben en bacteriën?
(nm) – Bron: Managersonline.nl
15 juli 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ooit al het lef gehad om je toetsenbord op je werk om te draaien? Best niet doen. Op een toetsenbord zitten namelijk meer bacteriën dan op een toiletbril.
Het merendeel van de Ierse kantoren blijkt bijzonder onhygiënisch. Advocaten en accountants zouden de meest onhygiënische werknemers zijn.
Wij vroegen schoonmaakster Linda Lambetit (53) uit Heist-op-den-Berg hoeveel zij verdient …
Eger jij je steeds meer aan je slordige collega's? Dan wordt het hoog tijd om subtiel te laten weten aan die vuilaards dat het zo niet langer kan …
Hoe zorg je ervoor dat jij na je verlof met een gemotiveerd en positief gevoel terug aan de slag gaat? 6 nuttige tips!
Jobinhoud staat voor Gen Z bovenaan, gevolgd door het loon en de sfeer op het werk...
De mogelijkheid om vanop afstand te kunnen werken is vaak een doorslaggevende factor tijdens sollicitatiegesprekken. Ontdek hier de redenen.
Benieuwd hoe het is om als employer branding expert bij de overheid te werken? Ellen Decoster laat ons meekijken in haar werkweek.
Uit onderzoek blijkt dat drie op de tien Belgen ’s middags het liefst alleen eten. Wat zit daarachter? En wat ligt er op hun bord?