Professionele e-mail checken na werktijd = overuren!
In Brazilië is een nieuwe wet goedgekeurd: werknemers die hun professionele e-mails checken buiten de werkuren, mogen dit aanrekenen als overuren.
Experimenten wijzen uit dat druk e-mailverkeer de werknemer in een voortdurende staat van alertheid houdt en tot een versneld hartritme leidt. Pas wanneer de werknemer enige tijd zonder een openstaande inbox werkt, keert de normale hartslag terug.
Werknemers met een openstaande mailbox zouden gemiddeld zevenendertig keer per uur van scherm veranderen. Wordt het mailverkeer afgesloten, dan is dat nog achttien keer per uur.
‘Wanneer werknemers hun mailbox afsluiten, daalt het multitasken en gaat ook het stressniveau gevoelig naar omlaag’, aldus onderzoeksleider Gloria Mark, professor informatica aan de University of California. ‘Bovendien waren deze werknemers ook beter in staat om hun taken uit te voeren en zich op hun opdracht te concentreren.’
Volgens de onderzoekers kunnen de resultaten een instrument aanreiken om de productiviteit van werknemers op te drijven.
(mo) - Bron: Express.be
14 mei 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
In Brazilië is een nieuwe wet goedgekeurd: werknemers die hun professionele e-mails checken buiten de werkuren, mogen dit aanrekenen als overuren.
In e-mails wordt veel makkelijker gelogen. Aan de hand van deze 6 signalen ontmasker je de waarheid!
'Operatie Lastpost' bevrijdt organisaties en bedrijven van de rampzalige effecten van overdreven, slordig en inefficiënt e-mailgebruik. Gunnar Michielssen, de geestelijke vader van het project, geeft enkele praktische tips...
45 procent van de managers heeft te lijden onder een toegenomen hoeveelheid stress door de grote toevloed aan irrelevante e-mails.
Werkneemster Vicki Walker mocht haar boeltje pakken omdat ze haar e-mails in hoofdletters schreef.
Je baas die in je professionele mailbox neust: mag dat zomaar? Het is een complex vraagstuk met een dubbele bodem...
Mensen lezen tegenwoordig nog slechts een derde van hun e-mails. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Stephanie Miller uit 2007 en wordt bevestigd door gegevens van de Belgische beroepsvereniging Interactive Advertising Bureau.
Het geloof dat e-mail stress en burn-out in de hand werkt, wint steeds meer veld. Het is duidelijk dat de ‘info-manie’ toeslaat. Bang om iets te missen, willen we alles weten.
E-mail is niet alleen een van de grootste oorzaken van stress op de werkvloer, elektronisch verkeer maakt je ook dommer, zo blijkt.