Wat moet je studeren om in HR te werken?
HR studeren, dat kan op diverse manieren. “Er is een brede waaier aan opleidingen”, klinkt het bij hogeschool Vives, dat recent een nieuwe opleiding startte.
Alleen al bij Cevora werden vorig jaar 10.000 opleidingen geannuleerd. In 2020 volgden iets meer dan 24.000 werknemers een fysieke opleiding bij Cevora, tegenover meer dan 72.500 het jaar ervoor. “Digitale trainingen hebben slechts een beperkt deel gecompenseerd”, erkent Olivier Lambert, directeur van Cevora. “Bijna 25.000 werknemers volgden een cursus online.”
Lees ook: Corona geeft online bedrijfsopleidingen stevige duw
Cevora staat niet alleen. Veel opleidingen gingen vorig jaar ‘on hold’, ook in de groep van knelpuntberoepen. Zo zag IT-dienstenleverancier CTG, actief in de sector van professionele IT-trainingen, vorig jaar tot 60% minder IT-opleidingsaanvragen door Belgische bedrijven in vergelijking met 2019.
Wat nu met het einde van de pandemie die in zicht is? “De komende maanden verwachten we een inhaalbeweging, zowel voor klassikale als digitale opleidingen”, aldus Olivier Lambert.
“Uit onderzoek dat we lieten uitvoeren blijkt bijvoorbeeld dat 2 op de 3 bedienden – vooral jongeren – dit jaar nog graag één of meer opleidingen zouden willen volgen. In de huidige economische context zijn opleidingen belangrijker dan ooit.”
Bijscholen? Deze cursussen zijn voor iedereen interessant
(William Visterin)
16 september 2021Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
HR studeren, dat kan op diverse manieren. “Er is een brede waaier aan opleidingen”, klinkt het bij hogeschool Vives, dat recent een nieuwe opleiding startte.
De wereld van de hogere studies is heel boeiend, maar een beslissing nemen is niet altijd makkelijk. Om je zoektocht wat makkelijker te maken: 5 tips!
Hoe kies jij welke bijscholing het best is voor jouw carrière en welke soorten cursussen bieden de grootste meerwaarde? Een overzicht...
Wat zijn de grote knelpuntberoepen in de zorg? We brengen de lijst en toetsen die aan de praktijk in het ziekenhuis en het woonzorgcentrum.
Een opleiding via het werk kan je carrière een boost geven. Maar wat als je hierna van werkgever verandert? Moet je die opleidingskosten dan terugbetalen?
“Geen diploma, getuigschrift of studiebewijs? Sorry, geen job.” Maar wat als je er wel de kennis en vaardigheden voor hebt?
"Levenslang leren is de verantwoordelijkheid van zowel werkgever als werknemer”, stelt Stéphanie Van Parys van Bright Plus.
Yasser groeide door naar specialist elektriciteitsnetten bij Fluvius.
Bepaalde verkoopprofielen liggen erg goed in de markt. Bijzonder schaars zijn de meer technisch ingestelde verkoopfuncties...