Indiase, Chinese en Mexicaanse werknemers liefst naar buitenland
Werknemers uit India, Mexico en China zijn het meest bereid om naar het buitenland te verhuizen om de juiste baan te vinden. Dat blijkt uit een studie.
Dat wijst de lokale inburgerings- en integratiemonitor van de Vlaamse overheid uit. Deze monitor toont niet alleen het aantal personen van vreemde herkomst per gemeente, ook informatie over hun sociaaleconomische positie wordt weergegeven.
Begin 2012 woonden in Vlaanderen 1.114.792 mensen van een andere herkomst. Zowat de helft van de mensen van wie de huidige of eerste nationaliteit niet de Belgische is, of die een ouder hebben in die situatie, komt uit de Europese Unie. De meerderheid komt uit onze buurlanden, 15 procent uit de Maghreb-landen en 10 procent uit kandidaat-EU-lidstaten (inclusief Turkije).
Vooral mensen afkomstig van buiten de EU hebben het niet makkelijk op de arbeidsmarkt. Zo lag hun werkzaamheidsgraad in 2012 in het hele Vlaamse gewest onder de 50 procent, terwijl die van personen van Belgische herkomst op 75 procent lag. Het zijn voornamelijk vrouwen en ouderen afkomstig uit de kandidaat-EU-landen en de Maghreb-landen die zeer laag scoren.
Tot slot blijkt dat maar liefst 59 procent van de werkende personen afkomstig buiten de EU in de laagste dagloonklasse (0 tot 100 euro) zitten.
Bron: Hrsquare.be
5 februari 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Werknemers uit India, Mexico en China zijn het meest bereid om naar het buitenland te verhuizen om de juiste baan te vinden. Dat blijkt uit een studie.
Ook in 2012 worden heel wat buitenlandse werkkrachten in de illegaliteit gedwongen. De Brusselse vzw ORCA heeft een jaarverslag over deze problematiek ...
Het diploma dat je in België behaalde, maakt vaak heel wat minder indruk in het buitenland. Ook als dat buitenland zich in Europa bevindt.
Duurzame en herbruikbare energie zijn de toekomst. Maar hoeveel valt er in deze sector eigenlijk te verdienen?
Een goede balans tussen werk en privé: het is een streefdoel voor veel bedrijven en werkgevers, maar niet altijd even makkelijk in de praktijk. Bij AFAS trachten ze het daarom op een andere manier aan te pakken.
Vanaf 2025 bedraagt de wettelijke pensioenleeftijd 66 jaar. En er zijn nog enkele veranderingen...
De meeste werknemers zijn niet langer gebonden aan een werkplek, en dus werken steeds meer mensen van thuis uit.
De Young Talent Journey ondersteunt jonge starters om hun weg te vinden binnen Telenet. Dat is zeker niet altijd vanzelfsprekend als jonge werknemer.
Wat voor topsporters en sollicitanten vaak geldt, is zeker ook het devies in het leger: de dapperste soldaten komen het verst. Deze richtlijnen uit hun militaire opleiding staan daarbij centraal.