Van drone tot tablet: hoe technologie mijn job verbeterde
“Technologie en robots bedreigen onze jobs”, is weleens de teneur in de media. Of dit ook klopt, valt nog af te wachten.
Mathieu startte in september 2019 bij Unilin. “Toen ik afstudeerde, wist ik niet welke richting ik uit wou. Om mijn mogelijkheden te verkennen, ging ik bij verschillende werkgevers langs. Unilin sprak me aan omdat ik er via het Young Graduates-programma de vrijheid kreeg om mijn eigen traject uit te stippelen. Ik zou er van verschillende functies kunnen proeven en aangeven wat me meer en minder lag."
"De leidinggevenden garandeerden me dat ik zelf initiatief mocht nemen en projecten van a tot z kon opvolgen. Dat dat geen verkooppraatjes waren, bleek toen ik als productie- en supplychainingenieur meteen in twee teams mocht meedraaien. De job was daardoor erg gevarieerd en liet me toe om het bedrijf snel en goed te leren kennen. De drive van mijn collega’s werkte zeer aanstekelijk. Ze trokken me meteen in dat ondernemerschap mee. Supertof!”
“Sinds ongeveer een jaar werk ik als procesingenieur. Via analyse en testing zoek ik naar manieren om het productieproces te verbeteren en uitval te reduceren. In mijn ingenieursopleiding had ik hier al over geleerd, maar mijn vaardigheden mochten zeker nog wat worden aangescherpt. Om de technieken in de vingers te krijgen, stelde Unilin me een Lean Green Belt-training voor. Daar heb ik zeer veel aan gehad."
"Ook mijn interesse in artificiële intelligentie is al goed van pas gekomen. In mijn vrije tijd luister ik geregeld naar podcasts over dit onderwerp. Nu zie ik de toepassing ervan in de praktijk. Zo willen we in de toekomst op machines sensoren en slimme camerasystemen installeren om het productieproces nog beter in kaart te brengen. De data die daaruit komen, zullen ons helpen om ‘foutjes’ op te sporen. Een ander thema dat hoog op mijn persoonlijke agenda staat en waar ik in deze job ook aan kan bijdragen, is duurzaamheid. Op dit moment bijvoorbeeld ben ik grondstoffen aan het testen die opgebouwd zijn uit gerecycleerd materiaal. Dat ik in mijn eerste werkjaar al zo veel zou mogen doen, had ik niet verwacht. Wat ze me tijdens de sollicitatiegesprekken beloofden, is allemaal uitgekomen.”
Download onze complete e-gids: Klaar voor je eerste job!
(Hermien Vanoost) - Bron: Go for happy Magazine
24 februari 2021“Technologie en robots bedreigen onze jobs”, is weleens de teneur in de media. Of dit ook klopt, valt nog af te wachten.
Wat voor topsporters en sollicitanten vaak geldt, is zeker ook het devies in het leger: de dapperste soldaten komen het verst. Deze richtlijnen uit hun militaire opleiding staan daarbij centraal.
Een stapje hogerop is altijd goed nieuws, toch? Het is inderdaad een hele eer. Maar misschien is het niet voor iedereen weggelegd. En ook niet op elk moment.
De Nationale Bank van België (NBB) bewijst dat werken bij hen dynamisch en uitdagend is, en tegelijk veel mogelijkheden biedt.
Securex zet sterk in op het engagement van zijn medewerkers. Dat doet het niet enkel door over de strategie van het bedrijf te communiceren, maar ook door de medewerkers actief te betrekken bij de concrete invulling ervan.
"Bart en Christophe werken als zorgkundige in woonzorgcentra van de Stad Gent: “De typisch Gentse mentaliteit is heel tof”
Wie dit jaar in mei zijn verlof sluw inplant, heeft 21 vrije dagen. En die ‘meesterzet’ kan je realiseren door 10 verlofdagen (strategisch) in te plannen.
Het aantal werknemers in ons land met psychische klachten is de voorbije 5 jaar stevig toegenomen. Hoe kan je de signalen van een (mentaal) probleem opmerken?
We vroegen deze 47-jarige Antwerpenaar hoeveel hij verdient en wat zijn job als business systems manager precies inhoudt...