Eerste werkdag
Vorige

1 van 35

Volgende
Volgend artikel:

Hoe verwelkom je een nieuwe collega?

Mede mogelijk gemaakt door: i-mens

Mijn eerste flater…

Wiam Mejtit
"Als nieuwe collega’s zich vergissen, zeg ik altijd dat ik ook nieuw ben geweest." (Wiam Mejtit, teleadviseur bij i-mens)
Goed begonnen is … je weet wel. In deze rubriek laten we de jonge helden aan het woord die weten wat het betekent om een eerste job, de eerste feedback en eerste flater te ervaren. Deze keer staat de eerste flater centraal.

Maak kennis met Wiam Mejtit, twintig jaar oud en negen maanden aan de slag bij i-mens. I-mens is een organisatie die thuishulp aanbiedt in Vlaanderen en Brussel. Wiam werkt er als teleadviseur in het servicecenter. Een keuze waar ze overigens erg blij mee is. Ze voelt zich namelijk al helemaal thuis binnen de groep. Na een warm onthaal van haar collega’s kon haar werkavontuur echt beginnen.

Als teleadviseur is Wiam onder andere verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning en is ze de verbindingspersoon tussen i-mens en de (potentiële) klant met een zorgvraag. “Je luistert vooral naar de vragen en verhalen die je te horen krijgt. Dat is net de reden waarom ik mijn job zo graag doe. Iedereen die belt, heeft een eigen, uniek verhaal. Je helpt elke dag mensen en draagt zo je steentje bij”, vertelt Wiam. Die maatschappelijke en sociale impact is voor haar erg belangrijk.

Uitdaging

Het werk als teleadviseur is erg gevarieerd. Elke nieuwe call is een nieuwe uitdaging. “Het servicecenter mag je eigenlijk niet vergelijken met een klassiek callcenter. Het is bij ons niet competitief, we proberen niet zo veel mogelijk te verkopen. We proberen de klanten zo snel en zo goed mogelijk te helpen met hun hulpvraag”, legt ze uit.

Maar wie zelf starter is geweest, weet dat niet alles vanaf de eerste dag perfect verloopt. Ook Wiam moest even wennen aan alle nieuwe info en verantwoordelijkheden. “Maar dat zie ik als een uitdaging”, klinkt het. Een andere uitdaging kwam voor Wiam in de vorm van een computerprogramma. Dat programma wordt gebruikt om aan de hand van een postcode de juiste contactpersoon op te zoeken. “Maar soms gebeurt het dat je je vergist van provincie.”

Perfectionistisch

Neem nu Aalst. Dat is zowel een dorp in Limburg als een stad in Oost-Vlaanderen. In zo’n geval is een fout snel gemaakt en kan het zijn dat je de verkeerde contactpersoon selecteert. “Daar had ik het in het begin toch wel moeilijk mee, maar ik heb gelukkig collega’s die me bijstaan en helpen bij misverstanden”, aldus Wiam.

Fouten maken overkomt iedereen. Gemakkelijk is het niet, maar je kunt er maar uit leren. In het begin was het voor Wiam moeilijk om te accepteren dat fouten maken oké is. “Ik ben nogal perfectionistisch van nature. Ik heb het moeten loslaten en uiteindelijk zijn we met een grote groep collega’s die elkaar helpen bij misverstanden en moeilijkheden.”

Nu ze ingewerkt is in haar job, kan Wiam haar fouten veel beter relativeren. “Ik weet nu perfect welke toepassingen ik op welk moment moet gebruiken. Als ik nieuwe collega’s mag opleiden en ze vergissen zich, dan zeg ik altijd dat ik ook nieuw ben geweest. Ik laat mijn collega’s weten dat fouten maken normaal is en dan voelen ze zich direct veel meer op hun gemak.”

EXTRA: 5 redenen waarom je fouten moét maken

(Anaïs Vanneste) - Bron: Go for happy Magazine

16 december 2021
Anderen bekeken ook