Thuiswerkers vergen meer persoonlijke aanpak
Om werknemers die (regelmatig) van thuis werken betrokken te houden, moeten managers een meer persoonlijke relatie met deze mensen opbouwen, zo blijkt.
Wereldwijd werkt bijna de helft van de managers (48 procent) minstens de helft van de tijd op een andere locatie dan het kantoor. In België is dat voor 43 procent van de managers het geval. Dat blijkt uit een internationale studie van Regus bij meer dan 26.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen.
De studie toont eveneens aan dat 40 procent (wereldwijd: 55 procent) van de Belgische managers van mening is dat een goed management ook vanop afstand kan, zolang managers hiervoor een speciale opleiding volgen.
Een kwart van de Belgische bedrijven gebruikt momenteel een rapportagesysteem om de efficiëntie van telewerkers te monitoren. Ook doet 39 procent van de Belgische ondervraagden een beroep op videoconferentie-oplossingen, zoals Skype, voor een goede communicatie met hun werknemers.
Meer dan een derde van de Belgische respondenten (35 procent) vindt dat jonge werknemers meer verantwoordelijkheid nemen, wanneer ze de optie krijgen om te telewerken. “Talentvolle medewerkers behouden is één van de grootste uitdagingen voor Belgische bedrijven. Door hen de mogelijkheid te geven om flexibel te werken , blijven ze gemotiveerd, wat op zijn beurt zorgt voor minder personeelsverloop”, aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux.
(nm)
19 september 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Om werknemers die (regelmatig) van thuis werken betrokken te houden, moeten managers een meer persoonlijke relatie met deze mensen opbouwen, zo blijkt.
Gezinsleden zijn de grootste stoorfactor voor Belgische thuiswerkers. Dat blijkt uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus.
Ondanks de voordelen zijn veel werkgevers geen voorstander van thuiswerkende werknemers. Wat doen werknemers dan écht wanneer ze van thuis uit werken?
“Met de juiste beleefdheidsregels heb je - ongeacht je competenties - een streepje voor”, vindt etiquettespecialist Kevin Strubbe.
Sneeuw en zon of regen en wind? De winter leent zich perfect voor het lezen van een goed boek. Jobat selecteert vijf spannende boeken.
De stijgende levenskosten sparen niemand, zelfs mensen met een vaste job zijn steeds vaker op zoek naar een extra inkomen. Wat zijn de mogelijkheden?
Is opstaan het moeilijkste moment van de dag? En geraak je ’s avonds maar niet in bed? Dan ben je zeker geen ochtendmens. Deze 13 tips kunnen je helpen.
Meer dan de helft van de jonge student-ingenieurs gaat al in april van hun laatste studiejaar actief op zoek naar een baan.
Flexi-jobs zijn niet alleen populair bij werknemers, ook werkgevers zien er steeds vaker de voordelen van in. Kan het binnenkort overal?