De lichaamstaal van Merkel, Sarkozy & Berlusconi ontcijferd
Soms zeggen gebaren en gelaatsuitdrukkingen meer dan 1.000 woorden. Daarom: een greep uit de opmerkelijkste beelden van de voorbije G20-top!
Wanneer we nadenken, gaan onze ogen verschillende richtingen uit. Daardoor kijken we slechts de helft van de tijd in de ogen van onze gesprekspartners. Tijdens een speech of een interview kan dit de indruk wekken dat we zenuwachtig zijn of dat we onze gesprekspartner trachten te ontwijken. Pauseer even vooraleer je begint te praten, zodat je minder moet nadenken terwijl je spreekt.
Gesticuleren zorgt er niet enkel voor dat je natuurlijker overkomt, maar helpt je ook beter uit je woorden te komen. Je zinnen worden korter en beknopter, en je gedachtengang versnelt.
Uit tests blijkt dat we ons energieniveau makkelijk overschatten. Wie enthousiast wil overkomen, doet zich dus best iets energieker voor dan je denkt dat nodig is.
De richting van je voeten tonen vaak wat je onbewust denkt. Wanneer je je in een gesprek bevindt dat je liefst zo snel mogelijk wil verlaten, kijk dan even naar je voeten. De kans is groot dat ze naar de uitgang wijzen. Ook het omgekeerde is waar: als je een idee wil hebben van wat je gesprekspartner denkt, check dan even zijn voeten!
Als je iemand in de ogen kijkt en glimlacht, is de kans groot dat die persoon ook begint te glimlachen. Als je knikt, dan knikt de ander ook. Dit onbewust imitatiegedrag kan je bewust uitbuiten door op de juiste momenten zelf te glimlachen en te knikken. Wanneer je publiek jou gaat imiteren, bewijst dat immers dat ze ontvankelijk zijn voor de ideeën die je hen aanreikt.
(mr) – Bron: MrMediatraining.com
9 maart 2012Soms zeggen gebaren en gelaatsuitdrukkingen meer dan 1.000 woorden. Daarom: een greep uit de opmerkelijkste beelden van de voorbije G20-top!
‘Dieren In Nesten heeft vele kijkers kunnen lokken. Ver weg van de showbizzglamour.’ Presentator Chris Dusauchoit vertelt over zijn liefde voor Afrika.
Ook op de werkplek zegt een beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kan met je lichaamstaal dan ook maar best de juiste dingen vertellen.
Je kan je niet voorstellen wat je houding allemaal prijsgeeft over wie je bent en hoe je je voelt. Men noemt het dan ook niet voor niets je belangrijkste vorm van non-verbale communicatie.
We zijn er ons dikwijls niet van bewust, maar onze lichaamstaal zegt meer dan 1.000 woorden. Wij verzamelden voor elk lichaamsdeel enkele tips.
Een vergadering leiden is niet altijd evident... We geven je graag wat goede raad mee om efficiënt vergaderingen te leiden.
Breekt het angstzweet je uit als je het woord moet nemen voor een publiek? Raadpleeg dan het boek ‘Yes I can - Speechen als Obama’ van Carl Van de Velde.
De 7 hoofdzonden. Ze zijn al sinds mensenheugenis eigen aan de mens en zorgden al voor eindeloos veel problemen. Ja, ook op de werkvloer.
De war for talent is nergens zo erg als in ons land... Ontdek de reden hier.