Mobiliteitsmix zorgt voor betere werk-privébalans
Sinds Veerle De Roock, productmanager bij Infrabel, de elektrische fiets gebruikt, viel een pak stress van haar schouders.
Marleen werkt met een team van een vijftiental tekenaars. “Wij beheren maar liefst 27.000 plannen met een hele variatie aan specialiteiten en technologieën. Zo beschikken we op ons bureau over 3D-printers om bijvoorbeeld prototypes te printen van onze ontwerpen”, vertelt ze.
“We behandelen zowel inplantingsplannen voor de aankondigingsschermen en luidsprekers in en rond de stations als securityplannen voor onder meer branddetectie en camera’s”, klinkt het. “Daarnaast houden we ook de plannen voor het glasvezelnetwerk bij. Noodzakelijk opdat technici weten waar die kabels zich bevinden, zodat ze die bij werken niet beschadigen.”
Al meer dan twintig jaar werkt Marleen bij Infrabel. “Een werkgever waar iedereen gelijke kansen krijgt”, stelt ze resoluut. Dat geldt ook voor haarzelf. “Zelf heb ik gewacht om de stap te zetten naar een leidinggevende functie. Maar op een bepaald moment was ik er klaar voor. Nu heb ik meer verantwoordelijkheid en teken ik iets minder. Ik ben erin gegroeid”, vertelt ze. “Sinds de coronapandemie kan de job ook gemakkelijker vanop afstand uitgevoerd worden. Vandaag werk ik nog drie dagen per week thuis, tijdens corona waren dat er vijf.”
Lees ook: 5 vaardigheden die elke leidinggevende moet beheersen
Marleen is, zoals ze het zelf stelt, intussen een ancien bij Infrabel, waar ruim 9.000 mensen aan de slag zijn. Maar ze is er ook ambassadeur. “Het ambassadeursprogramma binnen Infrabel is slim opgevat”, beaamt ze. “Door de zogenaamde Ambassify-app op je smartphone te installeren, kun je vlot posts van je werkgever delen via je eigen sociale media. Die zijn uiteenlopend. Het gaat om berichten over job days of vacatures of over onze jaarlijkse schoolkalender”, vertelt ze.
Aan het systeem hangt ook een puntensysteem, waardoor je voor iets kunt sparen. “Dat gaat van brooddozen tot honing, sjaals of handschoenen. Recent was het een fietshelm, ter promotie om met de fiets naar je werk te komen.” Zelf heeft Marleen al enkele van deze gadgets bijeen gespaard, al is het haar niet om de spullen te doen. “Wat je kunt sparen heeft meestal een Infrabel-label, wat onze naamsbekendheid helpt.”
Extra: Mobiliteitsmix zorgt voor betere werk-privébalans
Het systeem is laagdrempelig. En vermits Infrabel toch wel wat medewerkers telt, helpt het hen ook om een ruim publiek te bereiken. “Het staat je volledig vrij om te delen wat je wilt. Zelf vind ik berichten over veiligheid rond spoorovergangen en over het gevaar van spoorlopen erg belangrijk. Het helpt ook om je werkgever wat meer in de kijker te plaatsen."
"Als ik vertel dat ik voor de spoorwegen werk, denken velen dat daar alleen treinen, machinisten en conducteurs bij komen kijken. Maar onze job en werkgever is zo veel meer. Infrabel is als naam misschien nog minder bekend. Alle beetjes helpen om ons in de kijker te zetten.” En elke post dus ook.
Geïnteresseerd in een job bij Infrabel? Kijk op jobs.infrabel.be
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
21 juni 2022Sinds Veerle De Roock, productmanager bij Infrabel, de elektrische fiets gebruikt, viel een pak stress van haar schouders.
Het HR-team van waterzuiveraar Aquafin werd verkozen tot HR-ambassadeur 2021-2022. Een eretitel die de organisatie een jaar lang mag dragen.
Karel De Meerleer staat bij Infrabel mee aan de basis van de aanpak rond corporate leadership. “Een manager moet zeker ook een coach zijn voor zijn team.”
De leiding nemen over een team of een bedrijf. Het is niet voor iedereen. Heb je de ambitie om een management functie uit te voeren? Leer deze 5 skills.
Spoorde je onlangs met de trein naar de luchthaven van Zaventem? Weet je hoe deze ondergrondse infrastructuur tot stand kwam?
Wie met "de baas" wil spreken, gaat er vaak vanuit dat het een man is. Toch zijn ook heel wat succesvolle vrouwen “de baas”, al zijn ze ondervertegenwoordigd…
De fiets is populairder dan ooit. Niet alleen om in het weekend een tochtje door de velden of langs het kanaal te maken, maar ook om naar kantoor te rijden.
Welbevinden op het werk is vandaag een ‘hot topic’, maar wat is het eigenlijk? Hoe meet je het? En wiens verantwoordelijkheid is het?
Een stapje hogerop is altijd goed nieuws, toch? Het is inderdaad een hele eer. Maar misschien is het niet voor iedereen weggelegd. En ook niet op elk moment.