‘Young Graduates zijn ondernemers van hun eigen talent’
UNILIN uit Wielsbeke heeft een aantal rekruteringsprogramma’s. Via Campus Recruitment wordt jaarlijks een dertigtal young graduates aangeworven.
Emily Bral begon in september bij UNILIN. “Ik heb eerst de studies voor handelsingenieur afgewerkt, waarna ik nog twee jaar bijgestudeerde om het diploma burgerlijk ingenieur te behalen, voornamelijk om mijn technische kennis bij te werken. Na zeven jaar studeren, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Emily. “Ik twijfelde sterk om te starten in een consulting- of een productieomgeving. Verschillende sollicitatiegesprekken bij bedrijven in beide sectoren deden me kiezen voor productie. Bij UNILIN hebben ze me goed begeleid en kijken ze echt naar wat je wilt. Ik kon beginnen als productie- of proces ingenieur. Uiteindelijk is het productie-ingenieur geworden, een keuze die ik voor een flink stuk door UNILIN zelf heb laten maken op basis van mijn wensen en input.”
Voor haar eerste job liet Emily zich adviseren door Dieter Ghillebert, haar manager, die een team van ongeveer tachtig mensen aanstuurt. “Op basis van de input van Emily, vonden we dat de job van productie-ingenieur het best bij haar zou passen. We kijken naar wat je wilt, wat je graag doet, wat je verwachtingen zijn en nemen dan samen een beslissing”, vertelt hij. Emily is de enige young graduate in zijn team, al zijn schoolverlaters zeker welkom. “Een innoverend bedrijf als UNILIN trekt graag nieuw bloed aan.”
Hoe brachten de studiecollega’s van Emily het ervan af? “De meeste collega-ingenieurs hadden al een job voor ze afgestudeerd waren. Meestal bij grotere bedrijven”, vertelt ze. “Je eerste job is heel belangrijk. Het zet de lijnen uit voor je verdere carrière.” Loon was voor haar niet het allerbelangrijkste. ”Ik wilde vooral een goede fit met de jobinhoud en de bedrijfscultuur.”
Kobe Blondeel is process engineer bij UNILIN. “Ik bied ondersteuning aan productie, maar zorg ook mee voor innovatie en procesoptimalisatie”, vertelt Kobe. “Ik merkte bij de sollicitaties dat er hier ruimte en vraag is naar initiatief, onafhankelijk van je leeftijd”, vertelt hij. “Je leert hier veel door het te doen en kunt altijd bij je collega’s terecht.”
Kobe heeft bij verschillende bedrijven gesolliciteerd. “Ik ben van opleiding burgerlijk ingenieur chemie maar koos dus niet voor de chemische industrie. Tijdens gesprekken bij andere bedrijven kreeg ik soms het gevoel dat de afstand met de manager groter was. Bij sommige andere bedrijven werd wel een iets hoger startloon aangeboden, maar kon ik mij minder vinden in de bedrijfscultuur. En dat laatste is van belang op lange termijn”, vertelt hij.
Kobe werkt intussen een jaar en twee maanden bij UNILIN. “Over een maand ga ik voor UNILIN in de VS werken in onze vestiging in Thomasville in North Carolina. Die buitenlandse mogelijkheid was voor mij een extra argument.” Hij gaat voor minstens drie jaar naar de VS. “Ideaal voor mijn professionele ontwikkeling en een unieke kans om mezelf op de proef te stellen. Ik weet dat ik vrienden en familie achterlaat, maar houd nauw contact met hen. Vandaag lukt dat ook beter, met tools zoals Skype. Je blijft sowieso verbonden.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
UNILIN uit Wielsbeke heeft een aantal rekruteringsprogramma’s. Via Campus Recruitment wordt jaarlijks een dertigtal young graduates aangeworven.
Unilin let er van bij de selectie op dat werknemers passen bij de waarden van het bedrijf. Een fit met de job is belangrijk, maar ook met de cultuur.
Steeds meer bedrijven doen extra inspanningen om young graduates aan te trekken en ze via speciale programma’s verder op te leiden. Zo ook UNILIN.
In België ontvangen ouders maandelijks een bedrag voor de verzorging en opvoeding van hun kind(eren). Op welk bedrag heb jij precies recht?
Michiel en Ken zijn maintenance engineers bij de internationale verpakkingsproducent Berry bpi Zele. Hun hoogtechnologische werkomgeving zorgt voor een boeiende en diverse job. Bovendien genieten ze van een mooi verloningspakket met diverse extralegale voordelen.
Vele Vlaamse bedrijven bewijzen dat het mogelijk is om medewerkers met autisme te introduceren op de werkvloer. En dat heeft voordelen!
Flexibele uren, telewerken en een goed uitgebouwd openbaar vervoer: daarom kiezen deze jongeren voor een Brusselse werkgever.
Om jongeren kennis te laten maken met hun organisatie, hanteert FOD Financiën een originele aanpak: een fiscaal rollenspel.
Al op jonge leeftijd was Tom geboeid door techniek. Vandaag is hij automation specialist bij Volvo Car Gent. De technische storingen die hij daar oplost, bieden hem precies de uitdaging die hij echt interessant vindt.