7 tips om zonder zorgen tot je 67ste te werken
Werk is geen straf, het is een manier om geëngageerd en zinvol te blijven. Gelukkig zijn er manieren om met gemak te werken tot je 67ste.
En hoe ouder we worden, hoe minder aanlokkelijk dit vooruitzicht wordt. Tenzij daar meer geld en flexibele arbeidsomstandigheden tegenover staan.
Wie zelf zijn werkuren kan kiezen, is gemotiveerder om langer te werken. Hetzelfde geldt voor wie dicht bij huis werkt of zijn job van thuis uit kan beoefenen.
Ook een job op maat motiveert om minder snel met pensioen te gaan. Drie op de vijf Belgen zeggen langer te willen werken als hun job nog meer zou passen bij hun talenten.
(wv) - Bron: MARK Magazine
25 februari 2015Werk is geen straf, het is een manier om geëngageerd en zinvol te blijven. Gelukkig zijn er manieren om met gemak te werken tot je 67ste.
Eén Belg op de twintig wil werken tot 67 jaar. Dat blijkt uit een studie van Trendhuis en het Europees Sociaal Fonds bij 4.000 Belgen . Kan dat beter?
65 procent van de Zweedse werknemers, die gemiddeld acht jaar langer werken dan de Belgen, voelt zich op het einde van hun carrière zeer gelukkig voelt.
‘We moeten langer werken. De boodschap klinkt steeds luider. De analyse is bekend.‘ Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad, heeft zijn bedenkingen.
Het is een al te bekende situatie. Je komt 's avonds thuis en reflecteert hoe je dag is geweest: “Ga ik zo verder tot aan mijn pensioen?”
An werkt voor de dienst Verbouwpremies bij Wonen in Vlaanderen
Deze jonge talenten weten waarom ze kiezen voor hun Brusselse werkgever: duurzaamheid, maatschappelijke relevantie, diversiteit en inclusie.
Als werknemer krijg je sowieso te maken met een baas. Het goede nieuws is dat de rol van de baas er in de toekomst wellicht iets anders zal uitzien.
Steeds meer Belgen hebben een diploma hoger onderwijs. Dat blijkt uit recente cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.