Pieter Pijl: “Ik coördineer projecten en installaties rond tuinbouwautomatisering en sta ook in voor de voorbereiding ervan. Ervoor deed ik de installaties zelf, nu coördineer ik ze. Als projectverantwoordelijke doe ik onder meer de opvolging naar de klant toe. En stuur ik medewerkers aan, ook in het buitenland. Mijn specialisatie en vakdomein ligt in het zogenaamd mobiele gotensysteem van Hortiplan.”
“Het is een flexibel teelsysteem om planten te doen groeien. De hele installatie beweegt mee door de serre en groeit als het ware met de planten mee. Het mobiel gotensysteem is een ecologisch alternatief voor de glastuinbouw omdat het tot drie keer toe minder ruimte nodig heeft in vergelijking met traditionele teeltmethodes. Bovendien wordt er minstens 80 procent minder water gebruikt en wordt dat volledig gerecupereerd en hergebruikt. Daarnaast heeft het minder voedingsstoffen voor planten en minder werkkracht nodig.”
“Heel graag. Vooral het coördineren van de projecten voor klanten vind ik een uitdagende job. Ik ben af en toe ook in het buitenland en deed al projecten in onder meer de Verenigde Staten, Rusland, Italië, Mexico en Chili. Zo spreek ik onder meer ook een mondje Spaans. In het buitenland is de vraag naar installaties of uitbreidingen van onze oplossingen groot. Het is zo succesvol dat 80 procent van onze klanten binnen twee à drie jaar uitbreiden. Dankzij ons mobiele gotensysteem kun je bijna onder alle omstandigheden lage gewassen zoals sla, kruiden, of Chinese kool kweken. Ook als de grond minder vruchtbaar is of in extreem droge gebieden.”
“Ik heb zelf een technische opleiding met een graduaat elektromechanica. Ik heb daar bewust voor gekozen om te kunnen programmeren voor industriële omgevingen. Ik ben in deze job als het ware doorgegroeid. De vooropleiding van medewerkers vind ik daarom ook minder belangrijk dan de wil om te leren in de job. Als je wilt bijleren, kun je veel bereiken. Ik zeg altijd: met gemotiveerde mensen kun je enorme dingen realiseren.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
Bedrijven zetten steeds meer in op groene kantoren en een kleinere ecologische voetafdruk. Dit kantoor in Japan gaat daar nog een stapje verder in.
Wij vroegen Wouter Roelandt (29) uit Opwijk hoeveel hij verdient …
Een beetje groen op kantoor kan wonderen doen. Zo blijkt dat kantoorplanten het welzijn van werknemers met 47 procent kunnen doen toenemen.
Blijkt dat zelfs enkel de aanwezigheid van een afbeelding van een plant het stressgehalte op de werkvloer al kan verlagen!
Mensen in hun kracht zetten is een gezamenlijke missie bij Zorggroep UPC Duffel. Van zorgverleners die therapie geven tot zorgdragers die schoonmaken, iedereen speelt er een belangrijke rol in. Ook Glen en Chantal, elk op hun eigen manier.
Uit onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers die in een hybride model werken aanzienlijk kunnen besparen. Tot duizenden euro’s!
Hoe ga je om met werknemers die kanker hebben (gehad)? Binnen BNP Paribas Fortis loopt het project CANcer & WORK.
Solliciteren = stress. Je wil dé perfecte sollicitatiebrief schrijven en alles wat jij belangrijk vindt vertellen. Hoe lang is de ideale sollicitatiebrief?
Het beroep van senior accountant is fel bevraagd op de Belgische arbeidsmarkt. Wat houdt het allemaal in en hoeveel verdien je dan?