De 10 duurste steden voor expats
Voor werknemers die overgeplaatst worden naar het buitenland blijkt Luanda, de hoofdstad van Angola, de duurste stad ter wereld om in te leven. De top 10?
“Ik werk als hoofdinspecteur in Brussel. Ik maak deel uit van de pool van de geïntegreerde politie, die door de directie internationale politiesamenwerking werd geselecteerd om deel te nemen aan missies rond civiel crisisbeheer in het buitenland. Deze missies hebben als doel om veiligheidsstructuren weer op te bouwen in een land getroffen door crisissen, waarvan de gevolgen merkbaar zijn op de interne veiligheid binnen de Europese Unie. De federale politie beheert deze reserve. De leden van de lokale politie mogen zich hiervoor engageren. Ik geef vooral les in gemeenschapsgerichte politiezorg en inlichtingsbeheer. Hoe moet je als politieman omgaan met bepaalde informatie en hoe kun je ze verkrijgen?”
“Nee, ervoor was ik ook al in Kosovo. Voor mij is deze trip een geweldige ervaring, maar ook voor België. Je leert heel goed omgaan met verschillen. Dat geldt niet alleen voor de Malinezen aan wie ik lesgeef, maar ook voor de collega’s in andere Europese landen. Ik leer hier veel dat ik ook bij ons kan toepassen, bijvoorbeeld in mijn lessen aan de politieschool en binnen de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.”
“Mali is om te beginnen een groot land. Het is bijvoorbeeld 41 keer groter dan België, maar zelf bevind ik me in de hoofdstad Bamako. De omstandigheden zijn hier inderdaad een stuk meer basic dan in ons land. Dat heeft ook gevolgen op het vlak van werk. Als politieman wil je in eerste instantie voor je familie zorgen, want jouw loon dient voor de hele brede familie. Als lesgever moet je dus ook wel je rol kennen en focussen op de opleiding die je hen geeft.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
Voor werknemers die overgeplaatst worden naar het buitenland blijkt Luanda, de hoofdstad van Angola, de duurste stad ter wereld om in te leven. De top 10?
We vroegen aan politieagent Jozef De Maere (53) uit Erpe-Mere hoeveel hij maandelijks verdient ...
Steeds meer landgenoten vestigen zich in het buitenland. Ruim 36.000 Belgen hebben vorig jaar België verlaten, gemiddeld bijna 100 per dag. Waarom?
Droom jij er ook van om professioneel naar het buitenland te trekken? Bij velen blijft het bij dromen. Dankzij deze drie tips is de stap makkelijker gezet.
De Indonesische politieagent die het afgelopen jaar wereldberoemd werd omdat hij al dansend en playbackend op YouTube verscheen, is ontslagen.
Er zijn er die persoonlijke uitdagingen aangaan, anderen bekijken het van de professionele kant. Zo ook Jobat, met 5 tips hoe ze te realiseren.
Hoe tevreden ben je met je huidige functie? Twijfel je soms of dit wel de job is die je wil blijven doen? Doe de test.
Als de luchtkwaliteit op je werkplek niet optimaal is, zul je nooit efficiënt kunnen werken. Meer nog: droge en vervuilde lucht kan je zelfs ziek maken!
Bijna 1 op de 2 Vlamingen maakt minstens wekelijks overuren en voor 10% zijn ze dagelijkse kost. Hoe zien de huidige regels rond overwerk er precies uit?