Deze lichaamstaal kan je je job kosten!
Herken de foute signalen die je met je lichaam kan geven, zodat je in de toekomst wél de juiste (lichaams)indruk geeft.
Dat blijkt uit een onderzoek van Canadese wetenschappers aan de University of Guelph. Zij analyseerden 120 jobinterviews van jonge sollicitanten.
Daaruit blijkt dat wie angstig uitkijkt naar dat gesprek, achteraf vaak te horen krijgt dat hij niet aan de verwachtingen voldoet. Nervositeit remt kandidaten niet alleen af bij het spreken, het maakt hen ook minder assertief.
“Hoe minder iemand zegt, hoe groter de indruk dat iemand nerveus is”, stellen de onderzoekers. “Nerveuze kandidaten stralen ook te weinig 'persoonlijke warmte' uit, wat hen op een afwijzing komt te staan.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
11 mei 2015Herken de foute signalen die je met je lichaam kan geven, zodat je in de toekomst wél de juiste (lichaams)indruk geeft.
Of het nu gaat over een sollicitatie-, functionerings- of beoordelingsgesprek, of iets dat privé op je lever ligt: soms kijk je écht op tegen een gesprek.
In vele organisaties blijft de kost van een gebrek aan zelfvertrouwen of assertiviteit ongezien. Wat kan je doen om je faalangst te overwinnen?
Als je liever niet bij de pakken blijft zitten en toch nog iets moois uit dat slechte sollicitatiegesprek wil halen, overloop dan zeker deze tips.
De meeste mensen zijn geen geboren gokkers en nemen liever geen risico's. Maar af en toe openstaan voor het onbekende kan wonderen doen voor je carrière …
Wie zijn emoties onder controle kan houden en rustig kan blijven onder druk heeft meestal een groot streepje voor op de werkvloer. Maar hoe doe je dat?
Ruzie op de werkvloer gaat soms ver. Van weggedraaide bureaus tot pure paranoia. Hoe ga je daar het best mee om?
Hoe ga je om met een conflict op de werkvloer? En vooral: hoe los je zo’n conflict op?
7 op de 10 werknemers zijn gelukkig ... wat loopt er nog mis bij de overige 30%? Dat lees je hier.