'Mijn job? Hondenpoep opruimen voor de kost'
De Amerikaan Jacob D’Aniello, medeoprichter en CEO van DoodyCalls, verdient zijn brood op een opmerkelijke manier. Hij ruimt tegen betaling hondenpoep op ..
Heel kort: Mars is een familiaal, niet beursgenoteerd, globaal familiebedrijf, met een brede waaier aan producten. Van chocolade (Mars, Snickers, Twix …), Wrigley (Freedent, Skittles) tot Mars Food (Uncle Ben’s, Miracoli, Suzi Wan …). Maar het allergrootste segment is Mars Petcare (Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar, Royal Canin …).
Bij de meeste petcare-kantoren van Mars mogen honden en katten hun baasjes vergezellen naar kantoor. In de praktijk zijn het vaak honden. Zijn ze welopgevoed en sociaal, dan zijn ze welkom. Van labrador tot chihuahua.
Onlogisch is dat niet. Honden zijn belangrijke klanten. “Dus kunnen we maar beter een goede relatie met hen onderhouden. Zodat we elkaar begrijpen”, zegt Chantal Templeton, marketing director Petcare Mars Belgium. “Niemand kan zonder lachen en huisdieren maken ons aan het lachen.” Simpel, maar perfect samengevat.
“Honden zorgen voor een warme gloed, een gezellige huiselijke sfeer op het werk. Wie vindt het niet leuk, wanneer een hond ’s morgens parmantig het kantoor komt binnenwandelen, tijdens een lastige vergadering begint te snurken, of gedurende een middagdipje liefdevol zijn kop op je schoot legt?”
“Talrijke studies bewezen het al: huisdieren maken het leven van hun baasjes beter. Op fysiek, persoonlijk én sociaal vlak. Op de werkvloer wordt het familiale gevoel versterkt. Veel van de honden komen mee sinds ze pups zijn. Ze groeien hier op, onder het oog en de zorg van alle collega’s. Allen samen. Daar kan geen enkele teambuilding tegenop.”
“Pearlie is eigenlijk de hond van mijn mama. Ik heb haar geadopteerd. En zo is ze mee verhuisd van de VS naar hier. Sinds ik hier werk komt ze elke woensdag mee. Wanneer ze ’s morgens beseft dat het van dat is, dan is ze niet meer te houden. Ze komt heel graag naar kantoor. Ze weet perfect hoe de draaideur en de lift te gebruiken. Eenmaal boven, gaat ze iedereen goeiedag zeggen vooraleer ze zich op haar kussen naast mijn bureau nestelt. Weet je, ik ben relatief nieuw hier. Pearlie heeft ervoor gezorgd dat ik heel snel contact heb kunnen leggen met iedereen. Mensen komen haar aaien en tegen haar praten. Dan is het slechts een kleine stap om ook met mij een woordje te wisselen. De weinige afleiding die ze ons soms bezorgt, weegt niet op tegen al de rest. Een stressmomentje verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze haar kop even op je been legt.”
“Alfie komt een tweetal keer per maand mee naar het werk. Het is een compromis, want mijn man is thuis en heeft hem even graag in de buurt. Voor Alfie is het allemaal leuk. Hij heeft hier ook veel vrienden. Collega’s en andere honden, die hij natuurlijk de hele dag door wil entertainen. Hij maakt mensen aan het lachen en gaat mee naar meetings. Hij creëert een bepaalde rust en – niet onbelangrijk – door hem beweeg ik een paar keer per dag. Na een ommetje voelen we ons allebei beter en is mijn concentratie beter. Alfie weet dat hij zijn manieren moet houden. Al loopt dat heel af en toe wel een keertje mis. Daarnet nog heeft hij op zijn kussen geplast. Het is en blijft een mannetje hé.”
“Masha is een Russisch-Nederlandse mix. Ze denkt dat ze een mens is. Zo trippelt ze hier zelfverzekerd door de gangen en gaat ze iedereen goedemorgen zeggen. De aandacht en de aaien laat ze zich welgevallen. Maar ook de collega’s genieten. In een mum van tijd heeft ze een glimlach op ieders gezicht getoverd. De tijd die zou ‘verloren’ gaan aan het strelen en spelen van en met Masha, wordt ruimschoots gecompenseerd door de efficiëntie die je daarna aan de dag legt. Met een goed gevoel en een glimlach werken is sowieso adequaat. De vuilbakken die we hebben moeten laten verhogen - Masha steekt er maar wat graag haar neus in – nemen we er graag bij (lacht).”
“Wanneer Pebbles me vergezelt naar het werk, ben ik in een andere mood. Ik werk beter, maar ben ook meer ontspannen. Ze ligt de hele tijd naast me aan mijn bureau. Af en toe vraagt ze een beetje aandacht of maakt ze me duidelijk dat ze wil wandelen. Eten doe ik op die dagen aan mijn bureau, samen met haar. Ook voor haar zijn dit topdagen. Zo zit ze geen hele dag alleen thuis en is ze veel meer relaxed op het einde van de dag. Er zijn nog een drietal andere honden op mijn verdieping die vaak meekomen. Daar kan ze het goed mee vinden, al is ze vooral timide.”
“Haal ik ‘s morgens zijn halsband uit, dan weet hij perfect hoe laat het is. Dan mag hij een hele dag mee en is het feest. Vooral in het begin van de dag dribbelt hij de hele verdieping rond en is hij heel opgewonden. Na een tijdje kalmeert hij en vleit hij zich gewoon naast mijn bureau neer. Hij is opgegroeid op deze werkvloer. Iedereen kent hem en omgekeerd. Voor externen is en blijft dit een heel ongewone situatie, dieren meebrengen naar het werk. Wij zijn het intussen gewoon en kunnen het iedereen aanraden.”
(td) - Foto’s: (de) - Bron: MARK Magazine
De Amerikaan Jacob D’Aniello, medeoprichter en CEO van DoodyCalls, verdient zijn brood op een opmerkelijke manier. Hij ruimt tegen betaling hondenpoep op ..
Je kan je collega’s wel degelijk laten doen wat jij wil. Een glimlach, instemmend knikken, een koekje, ... Zoals bij honden: een beloning werkt altijd!
Ceo Marissa Mayer van Yahoo geeft een cadeaupakket aan iedere medewerker die een dier in huis haalt, om zo het moreel van haar medewerkers te versterken.
"Wat kan je nu in hemelsnaam op carrièrevlak leren van een hond?" horen we jullie denken. Veel, zo blijkt.
Sommige rijke mensen zien hun huisdier zo graag dat ze ze in hun testament laten opnemen, zodat ze niets tekort moeten komen. Welke dieren zijn het rijkst?
Vier werkgevers over werken in Brussel: “Brussel blijft je inspireren en verwonderen”
Oefening baart kunst! En dat is bij een sollicitatiegesprek niet anders. We geven een overzicht van de vragen die je thuis zeker moet oefenen.
In 2023 veranderen enkele maatregelen rond je werk en loon ingrijpend. We zetten met Jobat de belangrijkste op een rijtje.
Minder woon-werkverkeer en een flexibelere tijdsplanning. Thuiswerken heeft zo z’n voordelen. Al is er vanzelfsprekend ook een keerzijde van de medaille...