Burn-out treft pendelaars het meest
Pendel je dagelijks met het openbaar vervoer naar je werk? Wees dan op je hoede voor aantikkende oververmoeidheid en een mogelijke burn-out!
“Het openbaar vervoer is niet al te duur, zeker niet in vergelijking met het buitenland, en relatief comfortabel. Al heb ik doorgaans wel de luxe om buiten de spitsuren te reizen. En als ik met een fotograaf op pad ga, dan accepteer ik graag het aanbod van een lift.”
Tussen en in steden is het voor Reynebeau relatief gemakkelijk met het openbaar vervoer. “Daarbuiten wordt het soms lastig, zeker bij het overstappen. Als ik op weg naar of terug van de redactie van De Standaard door vertraging van de trein een overstap mis – en soms maken een paar minuten al het verschil – dan ben ik meteen een half uur, soms zelfs een uur later op mijn bestemming”, vertelt hij. Met name bij De Lijn lijkt de visie zich volgens hem te beperken tot de grootste gemene deler: bus en tram tijdens de klassieke kantoor- en schooluren.
Zelf vindt hij het openbaar vervoer, vanuit het beleid, wat ondergewaardeerd. “De politieke voogden, zeker in de Vlaamse regering, zien tram en bus slechts als plan-B, bestemd voor wie te jong, te oud, te arm of anderszins te sukkelachtig is voor de auto”, oppert hij. “Als ik politici hoor praten over trein, tram of bus, hoor ik vaak een grote mentale afstand: zij praten dan over iets wat ze niet kennen en ook niet liefhebben. Alsof ze het slechts een last vinden, hoewel het eigenlijk de mobiliteit van de toekomst is.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
Pendel je dagelijks met het openbaar vervoer naar je werk? Wees dan op je hoede voor aantikkende oververmoeidheid en een mogelijke burn-out!
Wanneer is woon-werkverkeer arbeidstijd? Het ter beschikking staan van je werkgever betekent niet noodzakelijk dat je ook effectief arbeidsprestaties moet leveren.
Leuke muziek kan de file aangenamer maken, maar verandert niets aan het tijdsverlies. Tenzij je voor een van de vijf alternatieve vervoersmiddelen kiest.
Een volwaardig loon ontvangen is al tof, maar extralegale voordelen zijn toch wel de kers op de taart. Waar mag jij vandaag de dag op rekenen?
Ellendige collega’s, een onuitstaanbare baas, … Als je dit allemaal op voorhand had geweten, was je er niet beginnen werken. Jobat geeft 5 overlevingstips!
Naar je werkgever stappen en om loonopslag vragen, is niet evident. Geen wonder dat 6 op de 10 Belgen het nog nooit heeft aangedurfd...
Bij lange na niet iedereen heeft recht op evenveel vakantie in België, zo blijkt uit het Jobat Salariskompas...
De manier waarop we werken is behoorlijk veranderd. Maar de meeste werknemers zijn zich ook anders gaan kleden.
Het is niet omdat je niet of minder goed hoort, dat die droomjob niet voor jou weggelegd is. De beroepsgroep van slechthorenden is groter dan je zou denken.