Wanneer gaan werknemers écht van hun baas houden?
De ene ceo is al populairder bij zijn werknemers dan de andere. Wat maakt een goede bedrijfsleider nu écht geweldig?
“Als je een team van tien hebt en je werkt zelf voor twee, ben je met twaalf. Dat is mooi. Maar veel beter is het om als leidinggevende je energie te steken in het productiever maken van die tien medewerkers. Als je erin slaagt om ze elk 30 procent beter te laten presteren, is je team van tien er plots een van dertien.”
De meeste leidinggevenden maken die som niet, weet Luc Deflem. “Werken als een paard, dat is wat de meesten doen. Terwijl het als leidinggevende veel beter is om te delegeren en je te focussen op de ontwikkeling van je medewerkers.”
Daar zit een angeltje aan, beseft de ceo. “Managers vrezen dat hun beste medewerkers na verloop van tijd het team verlaten, maar iemand die echt graag voor je werkt, zal die zo snel niet vertrekken.”
Helaas maken de meeste bazen te weinig tijd voor hun medewerkers. “Oké, ze hebben het druk met verplichtingen van bovenaf, maar dan moeten ze maar sterk genoeg zijn om aan hun eigen baas enige redelijkheid te vragen. Mijn advies: als je een opdracht echt niet nuttig vindt, doe ze dan niet en wacht af of er iemand achter het resultaat komt vragen.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
29 september 2014De ene ceo is al populairder bij zijn werknemers dan de andere. Wat maakt een goede bedrijfsleider nu écht geweldig?
Een slechte baas zijn, is niet moeilijk. Een fantastische baas zijn, dat is hard werken. En dat wil – of kan – niet iedereen.
Je baas overstelpt je met werk? Of hij geeft je net geen werk? En wat betekent het als hij je compleet negeert? Jobat zocht het voor je uit ...
Vraag je je af wat de handtekening van jouw baas precies over hem of haar zegt? Hoe groter de handtekening, hoe groter de kans dat je baas een narcist is.
In het bedrijfsleven is een goede naam extra belangrijk. Volgens een recente survey zijn dit de 20 ceo's met de beste én de slechtste reputatie …
Indra Nooyi, ceo van PepsiCo, is van mening dat iedere werkgever een persoonlijke brief zou moeten schrijven naar … de ouders van zijn medewerkers.
Meteen aan de top staan, het is weinigen gegeven. Hoe ging de carrière van enkele succesvolle ondernemers dan wel van start?
Geert startte bij Stork als meewerkende technieker en groeide door tot Projectingenieur. Dat realiseerde hij met de ondersteuning op maat van Stork.
Collegialiteit troef bij het Wit-Gele Kruis. Zo ervaren ook medewerker klantenbeheer Yara Haerinck (22) en thuisverpleegkundige Katrien Mostrey (59).