10 signalen: tijd voor een nieuwe job!
Je gaat elke dag naar je werk. Je bent blij dat je werk hebt. En toch knaagt er iets. Herken je volgende zaken? Dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging!
De grootste pijnpunten die werknemers met een negatief buikgevoel opzadelen zijn het gebrek aan waardering en persoonlijke ontwikkeling. Amper 18% voelt zich echt gewaardeerd op het werk. En maar liefst 44% van de werknemers geeft aan weinig tot niets bij te leren op het werk. Nochtans hebben die zaken volgens experten net een belangrijke impact op ons buikgevoel.
Volgens experte Eva Vercouteren, coach bij Board of Innovation, heeft waardering een belangrijke impact op ons energiepeil en onze jobtevredenheid. Zij ziet drie aspecten die bepalen of je al dan niet energie krijgt van je werk: zingeving, erkenning en workload.
"Het is belangrijk om het gevoel te hebben dat je werk zin heeft, want dan ga je jezelf ook net dat tikkeltje meer inzetten. En als je je met hart en ziel inzet, dan is erkenning van je inspanning ook cruciaal. Geen waardering, kan leiden tot een forse energiedip”, stelt ze.
Tot slot is ook de workload belangrijk. “Hoe realistisch is de hoeveelheid werk die je op je bord hebt? Verveling is een grote energy drainer. Maar te veel werk kan er zeker ook voor zorgen dat je pompaf naar huis gaat."
(wv) - Bron: MARK Magazine
Je gaat elke dag naar je werk. Je bent blij dat je werk hebt. En toch knaagt er iets. Herken je volgende zaken? Dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging!
Een burn-out helemaal vermijden kun je nooit, maar je kunt er wel voor kiezen om je stresspeil te verlagen en op tijd in te grijpen. Hoe?
Haal je voldoening uit je werk? Dat is van cruciaal belang voor je werkgever. Hoe je die werktevredenheid een boost geeft, leggen we je graag uit.
Iedere dag spoken er wel duizenden verschillende gedachten door je hoofd. Je kan het vergelijken met een mp3-speler of radio in je hoofd, die op een bepaalde zender is ingesteld. Maar heb je er al eens bij stilgestaan op welke zender je precies bent afgestemd? Wat voor soort gedachten je hebt?
Hoe is het met jouw work-life-balance gesteld? Is deze in evenwicht? Of helt de weegschaal (teveel?) over naar werken? Dat hoeft op zich geen probleem te zijn.
“Om werk werkbaar te houden, is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt”, zo zegt Els Vanbelle, well-being consultant bij Attentia.
Leidinggevenden schatten de oorzaak van mentale problemen bij medewerkers vaak niet goed in. Die laatsten kunnen ook dikwijls niet bij hun overste terecht.
Je hebt gesolliciteerd voor die ene job maar ze hebben niet voor jouw kandidatuur gekozen. En dan zijn er twee mogelijke foute reacties.
Een jaar na het ‘recht op deconnectie’ worden nog 6 op de 10 Vlamingen buiten de werkuren gecontacteerd door hun leidinggevende...