7 signalen dat jij te slim bent voor je job
Verveel jij je vaak tijdens je werk? 7 Signalen die erop wijzen dat je te slim bent voor je job.
Stel jezelf de vraag hoeveel energie je krijgt van je werk. Maak een balans en plak er een cijfer van 0 tot 10 op. Vraag jezelf af wat er nodig is om dit cijfer te verhogen. Welke zaken wil je graag aanpakken?
Schrijf op wat voor jou belangrijk is. Dat kan variëren van waardering krijgen, loon of een aangename woon- en werkafstand … Kijk wat verbeterd kan worden en hoe.
Ken je sterktes en zwaktes. Wat kun je goed en doe je graag? Dit zijn zaken die je energie geven. Schrijf ze op en hou bij hoeveel die bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks aan bod komen in je functie.
Wat slurpt energie op het werk? Is dit af te bouwen en te vervangen door andere zaken die beter bij jou passen? Probeer zo concreet mogelijk te weten wat je wilt, dat verhoogt de kans op slagen.
Bekijk wat je graag zou willen leren. Bijleren zorgt altijd voor een energieboost. Kan groeien intern, zijn er opleidingen of een opleidingsbudget voorzien? Denk breed en probeer dat daarna toe te passen op professioneel vlak.
Plan een gesprek met een manager of een verantwoordelijke. Vertel hem of haar over wat je hierboven hebt opgeschreven. Benoem vooral wat je wel wilt. Focus op het positieve, niet op wat je niet wilt. Doe zelf een voorstel om jouw functie zo boeiend mogelijk te maken.
Probeer ook een datum vast te leggen voor een tweede gesprek. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Het is een kwestie van dit kenbaar te maken aan je leidinggevende.
Kijk verder dan je eigen bureau of afdeling. Ga in gesprek met mensen intern die werk verrichten waar ook jij in geïnteresseerd bent. Vertel hen wat je graag zou willen doen. Maak je ambitie duidelijk. Als er intern mogelijkheden zijn, zullen ze je sneller weten te vinden. Voeg deze mensen toe aan je LinkedIn-profiel.
Véronique Leysen is een voormalige actrice, presentatrice en zangeres. Vandaag runt ze als ondernemer een koffiebar en een knitwear-label onder de naam Maurice. Haar tip om je job boeiend te houden?
Véronique: “Elke dag heb ik vijf nieuwe ideeën die ik wil realiseren, elke dag zijn er mensen rond mij die mijn enthousiasme moeten inbinden. Ik hou altijd mijn ogen open, zonder daardoor mijn focus te verliezen, of mezelf. Mijn glas is àltijd halfvol. Ik bedoel: mijn kopje koffie is àltijd halfvol. Dat mag je letterlijk en figuurlijk nemen.”
(td) - Foto: (sdm) - Bron: MARK Magazine
Katrin Van de Water is oprichtster van Passion for Work. Samen met haar team helpt ze hoogopgeleide 30- en 40-ers die worstelen met hun loopbaan. Vaak willen ze iets anders, maar weten niet wat. Soms weten ze wat ze willen, maar weten ze niet hoe hun droombaan of droombedrijf te realiseren. Ze werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest hier meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt via www.passionforwork.be. Je kan bij hen terecht met loopbaancheques.
18 augustus 2017Verveel jij je vaak tijdens je werk? 7 Signalen die erop wijzen dat je te slim bent voor je job.
Je hebt zo van die momenten op je werk dat de emmer overloopt en je gewoon wil opstappen. Voor je dat doet, neem even deze 5 dingen in overweging …
Je moet al lang een taak afwerken, maar het blijft maar liggen en toch zit het continu te malen in je hoofd. Heel normaal, maar je kan er ook iets aan doen.
Je gaat elke dag naar je werk. Je bent blij dat je werk hebt. En toch knaagt er iets. Herken je volgende zaken? Dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging!
Ascento-directeur Geert Volders pleit voor een bredere blik op interne mobiliteit en het beter managen van talent van eigen vloer.
Je bent jong, studeert en wilt wat bijverdienen. Maar wat als je ziek wordt tijdens je vakantiewerk? Heb je dan recht op gewaarborgd loon?
Mijn collega maakt haar taken niet af. Stipt op tijd trekt ze haar jas aan om weg te gaan, terwijl anderen nog aan het opruimen zijn. Moet ik iets zeggen?
Werkgevers plaatsen voor ondersteunende functies een goede talenkennis hoger op het verlanglijstje. En kennis van Frans in het bijzonder.
Het West-Vlaamse Indufarm zet landbouwbedrijven op weg richting die toekomst, met onder meer begeleiding voor een betere gezondheid van de dieren en met tal van slimme, innovatieve oplossingen.