Rechterhand Herman Van Rompuy met (verplicht) pensioen: ‘Ik had de rit graag uitgereden’
Ook op het hoogste Europese niveau is de administratie onverbiddelijk. De rechterhand van Herman Van Rompuy Frans Van Daele is (verplicht) met pensioen.
Een carrière van 27 jaar heeft Chris Verbruggen al opgebouwd. Ze doet de administratieve ondersteuning voor de dienstencheque-medewerkers bij t-groep, een werkgever waar Chris al aan de slag was toen de organisatie nog t-interim Vlaanderen heette.
Chris omschrijft zich als lid van de sandwichgeneratie. “Mijn ouders en schoonouders leven allebei nog en daar ben ik blij om. Daarnaast heb ik vier kinderen en zeven kleinkinderen."
De situatie klinkt velen vertrouwd in de oren. Door dit alles werd een voltijdse baan voor Chris te veel. Gelukkig kreeg ze gehoor van haar HR-manager. Sinds 2009 werkte ze vier vijfde en sinds vorig jaar halftijds. “Dat was nodig om privé wat meer ruimte te hebben, mede omdat mijn ouders als hartpatiënten af en toe hulp nodig hebben.”
Samen met haar collega Roosje biedt ze vanop de hoofdzetel van t-groep voltijdse administratieve ondersteuning aan de t-interimkantoren. “Ik werk het eerste deel van de week, Roosje neemt over in het tweede deel.”
We moeten allemaal langer werken en Chris is een mooi voorbeeld dat dit kan, mits goede wil van werknemer én -gever. De halftijdse baan was voor Chris nodig om het allemaal leefbaar te houden. “Ik vind mijn werk op zich zeker niet te zwaar. Je ervaring helpt je daar ook bij. Eigenlijk kom ik voor mijn plezier werken. Volgende maand word ik 62 en zou ik eventueel met pensioen kunnen. Maar ik wil dat nog niet. Pensioen is voor later.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
Ook op het hoogste Europese niveau is de administratie onverbiddelijk. De rechterhand van Herman Van Rompuy Frans Van Daele is (verplicht) met pensioen.
De Vlaamse overheid moet het tegen eind 2019 met 1.950 ambtenaren minder doen. “We willen zorg dragen voor onze mensen en gemotiveerde ambtenaren houden!"
Het is een al te bekende situatie. Je komt 's avonds thuis en reflecteert hoe je dag is geweest: “Ga ik zo verder tot aan mijn pensioen?”
Werk is geen straf, het is een manier om geëngageerd en zinvol te blijven. Gelukkig zijn er manieren om met gemak te werken tot je 67ste.
Skip je je pauze wel eens? We hebben dat (half) uurtje pauze écht nodig om gefocust te blijven. Met deze tips blijf je scherp, de hele dag door.
Hoe geraak je van die junior in je functietitel af? Dat is vooral een kwestie van tijd. Al kan je die groei wél flink versnellen.
Waarom is het zo belangrijk om je volledige zelf te zijn in de professionele omgeving waarin je dagelijks vertoeft? We trakteren op enkele tips om dat proces makkelijker te maken.
Tonie koos voor een job in het Brussels onderwijs: “Deze job doet er echt toe”
"Waar zie jij jezelf over vijf jaar?" Het is een vraag die je met zekerheid mag verwachten op je sollicitatiegesprek. Maar wat is je antwoord? Wij geven enkele handige tips mee.