Jobportret van een business analist: ‘Een project kan vijf weken duren, maar ook vijf jaar’
Annelies Schupp werkt als business analist bij AE. ”Soms werk je aan meerdere projecten tegelijk, al is dat niet altijd even makkelijk”, getuigt ze.
“De wereld is VUCA”, vertelt Luc De Bodt, managing partner bij AE. Daarmee doelt hij op volatile, uncertain, complex en ambiguous. De wereld rondom ons verandert sneller dan voorheen. “En in onze eigen omgeving, met hoofdzakelijk hoogopgeleide software engineers, uit zich dat eens zo snel: onze klanten worden geconfronteerd met steeds complexere uitdagingen en verwachten dat wij hen gidsen en begeleiden”, stelt De Bodt.
“Binnen deze veranderende en digitaliserende wereld is net de menselijke component, en dus onze werknemer, alsmaar belangrijker geworden”, stelt Leen Van Wambeke, business development manager bij AE. “Met zogenaamde networked teams zorgen wij ervoor dat kennis en expertise breed en efficiënt wordt ingezet.”
De toekomst bestaat erin om, onder meer via deze teams, cross-functioneel en vanuit een gezamenlijk doel te opereren. “Vroeg had je teamleaders. Vandaag beschik je als medewerker over een hoge mate van autonomie en zelfsturing”, aldus De Bodt. “Je geeft bijvoorbeeld mee aan op welke van je talenten je het liefst wilt inzetten en doorgroeien.” Bij AE kan dit via een transparant platform waarop medewerkers verduidelijken welke projecten in de organisatie aansluiten bij hun profiel en ambities. “Of hoe het sturen van een missie en strategie zo ook wordt gedistribueerd”, stelt hij.
Voor een erg op IT georiënteerd bedrijf zoals AE is dit een opmerkelijke maar ook logische evolutie. “Wij helpen onze klanten vandaag op drie niveaus: het verwerven van de juiste zakelijke inzichten en een klantgerichte aanpak, het ontwikkelen van digitale platformen en de juiste ICT-architecturen voor de transformatie van organisaties en mensen”, vertelt Van Wambeke.
AE doet het overigens al jaren goed in het Great place to work-onderzoek. In dit kader kreeg AE eerder dit jaar ook een award voor zijn doorgedreven aanpak in onboarding, het begeleiden van nieuwe medewerkers.
(wv) - Bron: MARK Magazine
Annelies Schupp werkt als business analist bij AE. ”Soms werk je aan meerdere projecten tegelijk, al is dat niet altijd even makkelijk”, getuigt ze.
Hoogopgeleide IT-professionals horen bij de meest gegeerde werknemers van dit moment. Hun loon zal daarom dit jaar haast zeker stijgen...
Wat in ons land eigenlijk voor alle profielen geldt, telt ook in ICT: Brussel betaalt het best. Maar ook andere regio’s als Waals-Brabant of West-Vlaanderen laten zich niet onbetuigd.
Consultancybedrijf AE werft acht à tien pas afgestudeerden per jaar aan. Om die te vinden, voert het bedrijf sollicitatiegesprekken met 150 kandidaten.
De zorgsector schreeuwt om personeel. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn er diverse opleidingsstelsels in het leven geroepen. Hoe gaat dat in zijn werk?
Een moorddiner als teambuilding? Bij Colruyt Group Academy kan het!
Ook op werkvlak zijn er heel wat handige apps waarmee je niet alleen tijd en werk bespaart maar die jouw carrière zelfs kunnen boosten. Een overzicht!
Diversiteit kan niet zonder inclusie, daar zijn ze bij VDAB van overtuigd. In haar beleid legt VDAB daarom de nadruk op gelijke kansen én gelijkwaardigheid.
Af en toe van job veranderen kan je leven beter maken. Maar loont het wel de moeite om voortdurend te jobhoppen voor een hoger loon?