Accordeonist Gwen Cresens: ‘Democratie werkt niet binnen een muziekgroep’
‘Een accordeon kan enorm ontroeren. Je kan er vele genres mee spelen: jazz, klassiek, pop, rock', aldus Gwen Cresens. Hij verklapt ons zijn beroepsgeheim.
Multifunctioneel gebruik van ruimtes is in het onderwijs al langer gemeengoed. Scholen zetten dan de deuren open voor de plaatselijke scouts of sportclub. Ook op kantoor breekt het fenomeen stilaan door, met name voor culturele projecten. Een klassiek voorbeeld is het hoofdkwartier van baggergroep Jan De Nul in Aalst dat in enkele jaren tijd is getransformeerd tot een museum van hedendaagse kunst.
Een ander voorbeeld is Bel&Bo in Deerlijk. Daar is een vergaderruimte omgebouwd tot expositiezaal voor kunstwerken. De CEO blijkt er zodanig tuk op kunst dat hij zijn passie integreerde in de werkvloer.
Soms komt kunst zelfs tot leven, zoals bij het Kortrijkse IT-bedrijf Savaco. Dat is sinds kort de thuis voor het West-Vlaamse kamerorkest Musamis. Na de uren mag het twintigkoppige orkest de grote vergaderruimte gebruiken om er zijn partituren onder de knie te krijgen. "Na een meeting polste gedelegeerd bestuurder naar ons en begon ik mijn strategisch charmeoffensief", grapt Sigrid Van Belle, cellist én HR-manager bij Savaco. Carl Sabbe stemde meteen toe om de grote vergaderruimte na de uren als repetitieruimte ter beschikking te stellen. “Iets waar we dankbaar voor zijn. Probeer maar eens een tof, betaalbaar en vlot te bereiken repetitielokaal te vinden."
Voor Musamis dus geen koude kerk of turnzaal met slechte akoestiek en onbestaande verwarming. "Ik zorg er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd en de zaal er altijd netjes bij ligt. Bij andere verenigingen zou het uiteraard moeilijker zijn om meteen zo'n vertrouwensband te hebben."
Een ander mooi voorbeeld van zo’n multifunctioneel gebruik vinden we bij laminaatproducent UNILIN. “Ons grote auditorium leent zich perfect voor persconferenties van het Quick-Step Floors Cycling Team”, vertelt communicatiespecialist Kathy Callens. “En onze showroom, waar iedereen in het weekend kan rondkuieren, was al het toneel voor een foto-expositie van de wielerploeg.”
(sp/wv) - Bron: MARK Magazine
‘Een accordeon kan enorm ontroeren. Je kan er vele genres mee spelen: jazz, klassiek, pop, rock', aldus Gwen Cresens. Hij verklapt ons zijn beroepsgeheim.
We vroegen Bart Roose (47) uit Brugge hoeveel hij verdient ...
Luister je tijdens het werk naar de stevige beats van Netsky? Werk je al je deadlines weg op de drums van Rammstein? Of hou je het liever helemaal stil?
Muziek is een handig hulpmiddel om je stress te verminderen op het werk of tijdens het studeren. Van Ambient tot Heavy Metal, wat werkt het best?
Wat als je dit jaar al als jobstudent gewerkt hebt? Mag je dan nog steeds een studentenovereenkomst tekenen? En hoeveel verdien je als jobstudent?
In de extralegale voordelen waar de Belg op kan rekenen, zindert het corona-effect nog na. Terwijl de tussenkomst in kosten voor woon-werkverkeer afneemt.
Een dankwoordje krijgen van de baas is fijn, maar opslag krijgen is nog beter. Hoeveel hou je nu écht over van die welverdiende loonsverhoging?
Draag je graag zwart? Denk dan best twee keer na vooraleer je je naar je werk begeeft. Misschien kom je bij je collega's dan wel lui over ...
Beu om je rekeningen bij te houden en maandelijks af te rekenen met je baas? Forfaitaire vergoedingen voor de gemaakte kosten zijn de oplossing.