Hoeveel verdien je als werknemer bij Facebook?
Elke dag check je je Facebook, like je een paar foto’s en tag je je beste vriend in je favoriete meme. Wat als je betaald zou worden om te Facebooken?
Internetbedrijf Facebook en zijn CEO stonden de laatste weken in het oog van de storm. Zo kwamen er onlinegegevens van tientallen miljoenen leden bij een derde partij terecht. Maar in het bewaren van data van geregistreerde gebruikers gaat Google nog veel verder. Dat blijkt uit een test van MARK Magazine waarbij enkele gebruikers hun persoonlijk data-archief opvroegen bij zowel Google (via takeout.google.com) als Facebook.
Google bezit veel meer data van zijn geregistreerde gebruikers dan Facebook, ook al omdat het bedrijf een brede waaier van onlinediensten aanbiedt, zoals maps, een agenda, mail, foto’s en alle zoekopdrachten.
De bevinding komt overeen met die van de Ierse webontwikkelaar Dylan Curran. Die kwam tot de vaststelling dat het persoonlijke gegevensarchief van Google bijna tien keer groter is dan wat Facebook bewaart. Het dossier dat Facebook over Curran had verzameld, was ongeveer 600 megabyte groot. Bij Google was dat 5,5 gigabyte, wat overeenkomt met zo’n drie miljoen Word-documenten.
(wv) - Bron: MARK Magazine
Elke dag check je je Facebook, like je een paar foto’s en tag je je beste vriend in je favoriete meme. Wat als je betaald zou worden om te Facebooken?
Het technologiebedrijf Google werd met een serieus personeelsverloop geconfronteerd. Heel wat personeel is vertrokken. De reden hiervoor is opmerkelijk...
Volgens sommigen gaat de informatie die we op Facebook delen binnen een paar jaar een grote rol spelen in beslissingen van bedrijven over wie ze aanwerven.
Van de 2,5 à 3,5 miljoen sollicitaties werft het technologiebedrijf 'slechts' 4.000 kandidaten aan. Welke kwaliteiten bezitten deze gelukkige sollicitanten?
“Een kandidaat die niet actief is op sociale media, nodig ik niet uit.” Ook al zijn er privacyrichtlijnen, werkgevers googelen erop los.
Kijk je regelmatig op Facebook tijdens de werkuren? Opgelet! Er is een bedrijf dat telefoontoestellen met spionagesoftware op de markt heeft gebracht.
"Bij Randstad Group mag je jezelf zijn", getuigen collega's Charlotte, Roukia, Abdullah en Joyce, die elk een verschillende functie hebben.
Waarom worden sommige medewerkers ambassadeurs van hun organisatie en andere niet? De Lijn nam dit onderwerp onder de loep.
Jonathan brengt defecte bussen van De Lijn terug in het verkeer. Ontdek zijn job als technieker.