De job van Tine Gilis is om bestaande waterzuiverings- en pompstations te vervangen of aan te passen. “Naast het technische gedeelte van het project, sta ik onder meer ook in voor het budgettaire aspect ervan”, vertelt ze. Tine is industrieel ingenieur en werkt intussen al zowat tien jaar bij Aquafin. Het was haar eerste job. “Een heel afwisselende en boeiende job. Ik ben vaak op de baan, want de installaties liggen verspreid over het heel Vlaanderen”, zo vertelt ze.
En daar zit het nu net: de meeste waterzuiveringsinstallaties zijn tegelijk ook werkplekken. “Over het algemeen kom ik gemiddeld wel zeker een keer per week in het hoofdkantoor in Aartselaar. Doorgaans twee of drie keer per week zelfs”, stelt Tine. Maar daarnaast werkt ze op diverse plekken.
Divers is ook echt divers. Naast drie satellietkantoren (Gent, Leuven en Herentals) waar Aquafin- medewerkers kunnen werken, staan er voor hen in heel Vlaanderen nog dertien waterzuiveringsinstallaties ter beschikking. Als medewerker kun je, na overleg met de leidinggevende, flexen (zoals dat heet) op een van die installaties. “Deze werkplekken beschikken telkens over een basisuitrusting, zoals bureaus met netwerkaansluiting, een printer en meestal ook een vergaderzaaltje en keuken”, legt Tine uit.
Daarnaast zijn er nog hotspots: dat zijn andere waterzuiveringsinstallaties waar medewerkers ook occasioneel terechtkunnen. Bijvoorbeeld om te werken na een vergadering in de buurt. Op die hotspots zijn netwerkaansluitingen ter beschikking. Je moet het er als Aquafin-medewerker wel stellen met de aanwezige voorzieningen en bent afhankelijk van de beschikbaarheid ter plaatse. “Al zijn die voorzieningen telkens in orde om er deftig te kunnen werken”, spreekt ze uit ervaring.
Tine is alvast een dankbare gebruiker van het satelliet/waterzuiveringsinstallatie/hotspot-aanbod. “Alle installaties en hotspots staan in mijn gps”, vertelt ze. “Ik vind het handig dat je overal ergens terecht kunt. Zo hoef ik tussen twee afspraken bijvoorbeeld geen twee uur in mijn auto te zitten.” Zelf heeft ze met haar job ongeveer tien à vijftien projecten per jaar, verdeeld over heel Vlaanderen, waar ze ter plekke ook alles opvolgt. “Ik kom dus op verschillende stations, al zijn er zeker nog locaties waar ik nog niet ben geweest.”
Het vaakst gaat Tine in de waterzuiveringsinstallatie in Mechelen werken. “Ik ben daar met de fiets op vijf minuten”, vertelt ze. “Heel soms werk ik van thuis uit. Maar eigenlijk doe ik dat niet zo vaak. Ik wil werk en privé ook liefst gescheiden houden. Bovendien kom je met de flexmogelijkheid met heel veel mensen in contact. Mijn werk op zich is best individueel, maar ik werk met veel mensen samen. En door al dat flexen zie ik telkens ook veel collega’s.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
‘Werkbaar werk’ is hot in de politiek. Bij de FOD Financiën bepalen medewerkers grotendeels zelf hoe hun werktijd eruitziet!
Het station van Leuven heeft een Regus Express Center. In deze flexibele werkplek kun je werken in de businesslounge, vergaderzalen en kantoorruimtes.
“Een bedrijf is geen democratie”, zo hoor je weleens. Of ook: “Iemand moet de baas zijn.” Toch is inspraak wenselijk. Ann, Sandra en Boudewijn aan het woord!
Goede voornemens volhouden is geen gemakkelijke taak. Deze 14 eenvoudige tips houden je energievol en gefocust op je doelen.
Werknemers willen langer werken als ze zélf mogen beslissen waar en wanneer ze dat doen. Maar wanneer is een flexibele werkplek productief?
De grootste effecten van de recente regeringsvoorstellen rond ‘werkbaar werk’ zouden vooral te merken zijn op het gebied van werktijden en vakantie.
Denk je aan een nieuwe job, maar ben je er een tijdje uit geweest? Initiatieven zoals werkplekleren kunnen dienen als springplank naar een job.
De socio-culturele sector is een zeer gevarieerde sector. Allerhande profielen zijn er troef. Maar hoe ziet hun loon eruit?
De eerste drie dagen betaalt je werkgever je volledige loon gewoon door. De volgende twaalf dagen vergoedt het ziekenfonds je.