“Op mijn 34ste gaf mijn lichaam het signaal dat het welletjes was geweest. Ik heb nagedacht wat ik nog wilde doen na het voetbal en beslist om opnieuw te gaan studeren, deze keer voor landmeter. Het gemis aan een diploma heb ik altijd gevoeld”, vertelt Valgaeren.
En dus ging hij op zijn 35ste naar de hogeschool. “Op dat moment toch een beetje een drempel die je over moet. Ik was in alle opzichten de vreemde eend in de bijt”, vertelt hij.
Of zijn klasgenoten, die ruim vijftien jaar jonger waren, hem kenden als profvoetballer? “De meesten niet. Ze waren misschien negen toen ik mijn hoogdagen beleefde. Ik denk eerder dat hun papa’s me kenden. Ik was ook zo’n beetje de vaderfiguur van de klas”, herinnert hij zich. Met sommige klasgenoten heeft hij nog contact. “We komen nog regelmatig samen.”
Na zijn studies deed Valgaeren één sollicitatie: bij Aquafin. Daar werd hij aangeworven als adviseur grondverwerving, wat hij nog altijd doet. Als er door Aquafin werken op private gronden moeten worden uitgevoerd in het Demerbekken, dan zorgt hij ervoor dat dit kan en mag. Een combinatie van een coördinerende, juridische en administratieve job. “Ik ben best trots op wat we bij Aquafin doen. Wij zorgen voor propere waterlopen. Een heel nobel doel, waar ik me met plezier voor inzet.”
Een onvermijdelijke vraag: moet een succesvolle profspeler als Valgaeren, na zijn carrière nog wel werken? “Voetballers verdienen vandaag een stuk meer dan wat ik toen kreeg. Ook al verdiende ik wel goed de kost”, klinkt het genuanceerd. “Voor iemand van in de dertig is het niet goed om altijd thuis te zijn. Ik heb drie kinderen en wilde hen ook een voorbeeld geven. Dat doe je niet door elke dag te gaan golfen”, stelt hij nuchter.
Moeite met zijn carrièreswitch heeft Valgaeren allerminst. “Ik geniet van mijn leven in de luwte”, stelt hij. Met oude voetbalcollega’s heeft hij nog weinig contact. “Onlangs werd ik door Celtic nog eens uitgenodigd om met mijn toenmalige ploegmaats een wedstrijd te spelen. Het is de club waar ik de meeste successen heb beleefd. Voor die wedstrijd zat het stadion goed vol. En dat voor een paar oude knarren die nog eens een wedstrijdje speelden (lacht).”
(wv/nd) - Bron: MARK Magazine
Jij verandert, je werkgever verandert. Dan is het maar logisch dat je nu en dan ook van jobinhoud verandert. Hoe pak je dat het best aan?
Van laborant en dj bij Joe FM tot hoteluitbaters: dat is in een notendop de opvallende carrièreswitch die Yannick Meersman en Laurens Pays maakten.
Met Lukaku, De Bruyne en Hazard in de line-up is de Belgische ploeg er financieel een van formaat. Maar hoeveel zijn onze Duivels eigenlijk samen waard?
Partena Professional heeft de banden van haar werknemers versterkt dankzij holacratie.
In januari lanceert Antwerp Management School de vierde editie van het certificatietraject Baanbrekende Werkgever. Mark Maldeghem (Algemeen Directeur Jobat) en Ruben Van Goethem (Oprichter Baanbrekende Werkgever) geven zes goede redenen om deel te nemen aan het traject.
Elke werkt als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis: “Niets zo mooi als mensen in hun eigen omgeving en op hun voorwaarden verzorgen”
Een omscholing is niet noodzakelijk de sleutel tot succes. Daarom geeft jobat je enkele tips mee.
De financiële sector doet zijn best om aanzien te worden als interessante werkgever. Al blijkt de concurrentie op de werkgeversmarkt behoorlijk pittig.
De belangrijkste vaardigheid voor kantoorwerkers in de huidige tijd is time management. Want iedereen heeft dagelijks exact 24 uur te besteden...