Merkenmaker Thierry Cattoir: ‘De groep werknemers die zich vragen stelt bij zijn werkgever groeit’
Wil je je hele leven bij je huidige werkgever werken? Vind je dat die goed bezig is? Het zijn vragen die vaker opduiken, ervaart Thierry Cattoir.
Luxemerken zijn een prima inspiratiebron voor jezelf als merk, je eigen personal branding zeg maar. Niemand beheerst branding en overtuigingskracht zo goed als zij. Met de volgende zes geheimen of strategieën kom je al een heel eind.
Luxemerken bouwen niet verder op hun functionaliteit. Ze zetten zichzelf ook niet in de markt als een ‘faire deal’. Dat kan je van een 40.000 euro kostende Rolex ook bezwaarlijk beweren.
“Luxemerken zorgen ervoor dat ze niet te vergelijken zijn met andere producten. Daarom kunnen ze hun prijs hoger leggen. Bij gewone producten hebben consumenten dat aanknopingspunt wel”, stelt Katlijn Voordeckers, business consultant in brand management. “Hetzelfde geldt voor personen”, vindt ze. “Alles valt te kopiëren, behalve je persoonlijkheid.”
De prijs bij luxemerken is een soort van keurmerk. “Als de prijs voor gewone producten daalt, dan stijgt de verkoop. Maar bij luxemerken is dat net omgekeerd. Als een prijs bij een luxemerk eerder laag is, dan stellen klanten zich vragen. Deze redenering geldt vaak ook voor mensen”, stelt Katlijn Voordeckers.
“Een dienstverlener wiens prijs te laag ligt, wordt al snel als verdacht aanzien. Dan zal de service ook wel niet goed zijn. Je prijs is een belangrijk onderdeel van de perceptie.”
Mensen die luxemerken kopen, maken vooral een statement rond wie ze zijn. Luxeproducten doen uitschijnen dat de eigenaar welvarend en machtig is, en deel uitmaakt van een elite. De meest succesvolle merken, denk maar aan Ferrari, creëren een enthousiast en trouw publiek, zelfs bij klanten die zich het product niet kunnen permitteren. Dat is meteen ook iets waarin luxemerken en mensen van mekaar verschillen. “In principe hoeven luxemerken niet toegankelijk te zijn. Ze spiegelen je vaak een onbereikbaar droombeeld voor. Terwijl je als persoon toch beter wel bereikbaar bent”, stelt Voordeckers.
Toch werken luxemerken af en toe samen. Ze wijst in dit kader op hoogstaande modeontwerpers die samenwerken met een populaire keten als H&M. “Voor hen is dit een veilige methode. Ze kunnen hun luxeaureool bewaren, maar worden tegelijk toegankelijk.” Ook als persoon kan je samenwerken met anderen, en op die manier je netwerk uitbreiden en bovenal je personal brand versterken.
Focus op kwaliteit rechtvaardigt de hoge kost van luxeproducten en suggereert superioriteit. Het product is een unieke creatie. Luxeproducten zijn vaak enkel beschikbaar via eigen, selectieve kanalen, wat het gevoel van exclusiviteit versterkt.
Schaarste helpt hierbij. Het creëert een vraag voor een product. Op een wachtlijst- of wachtrij komen om een product te bemachtigen, zorgt voor opwinding als je het uiteindelijk verwerft. “Zo’n wachttijd levert in veel gevallen eerder een meerwaarde op dan een nadeel.”
Laat je product zichzelf verkopen en … (Lees meer)
(wv) - Bron: MARK Magazine
Wil je je hele leven bij je huidige werkgever werken? Vind je dat die goed bezig is? Het zijn vragen die vaker opduiken, ervaart Thierry Cattoir.
Uitpakken met waarden en respect is nutteloos als die beloften niet worden waargemaakt op de werkvloer. “En het goede voorbeeld moet van bovenaf komen.”
Christopher Pilny mocht zich meer dan een jaar een van de gelukkigste mannen ter wereld noemen. Hij werkte bij het bekende lingeriemerk Victoria's Secret.
Een interim EU-commissaris verdient al gemakkelijk tegen de 500.000 euro voor enkele maanden te werken.
Ik wil mijn geboorteverlof opnemen. Mijn baas weigert omdat er te weinig personeel is. Kan dat zomaar?
Het fenomeen dat kleine mensen hun gestalte zouden compenseren met dominant gedrag, heeft ook een naam: het Napoleon-complex. Klopt dit verschijnsel?
Werkomstandigheden: ze verschillen van plaats tot plaats, van cultuur tot cultuur. Volgens een onderzoek van William Russel staat België in de top 10.
FOD Financiën vindt in Tom, Gersende en Sophie drie trotse en enthousiaste ambassadeurs. Samen met ruim 20.000 collega’s zetten ze zich elke dag in voor een beter België.
Hoor jij bij de helft van de Vlaamse werknemers die aan het einde van het jaar met een klein eindejaarscadeautje naar huis gaat?