3 redenen waarom je best mag twijfelen over je carrière
Er zijn maar weinigen die hun carrière tot in de puntjes hebben uitgestippeld en hieraan vasthouden. Dat is normaal. En wel om de volgende redenen …
Maar we laten eerst Sven Nys aan het woord. De voormalige veldrijder, die vandaag manager is van zijn eigen Cycling Center én wielerploeg, spreekt immers uit ervaring …
“Zelf wilde ik absoluut in de sport blijven”, getuigt Sven. “Maar ik besefte dat ik onderaan de ladder moest beginnen en goed moest luisteren naar de mensen die al lijnen hadden uitgezet. Al wil ik stap voor stap groeien in mijn nieuwe rol. Die bestaat vooral uit coaching en het doorgeven van mijn ervaring, ook aan jonge renners.”
Loopbaancoach Annelies Quaegebeur gaat verder …
Veel posities blijven openstaan omdat mensen amper weten wat ze inhouden, laat staan welke competenties ervoor nodig zijn. “Gelukkig zijn er meer en meer bedrijven die (interne) opleidingen voorzien voor starters en die optionele trainingsprogramma’s aanbieden aan hun werknemers”, stelt Annelies Quaegebeur van A-Lissome. “Als je een idee hebt wat je carrièredoel of je professionele next step is, kies dan een studie of opleiding die daarbij past.”
Veel mensen bevinden zich op begane paden en krijgen vanuit hun netwerk vaak beperkte input. “Ze laten zich bijvoorbeeld leiden door andere mensen die automatisch in het familiebedrijf gerold zijn of gestudeerd hebben wat hun ouders hun hebben aangeraden”, illustreert Quaegebeur. “Stap uit die eerste invloedcirkel en ga na wat je zelf wilt. Welke jobs zijn nu ‘hot’ en hebben hoge nood aan de skills die jij te bieden hebt en waar je ook nog eens energie uithaalt om ze in te zetten?”
Als je kijkt naar succesvolle mensen zeggen ze allemaal dat het hun eigen verantwoordelijkheid is dat ze vandaag staan waar ze staan: ze hebben hun loopbaan in eigen handen genomen, ze beslissen zelf over hun professionele lot. “Zij zijn ook diegenen die elke mogelijkheid of uitdaging zien als een kans om hun vaardigheden op te poetsen of nieuwe onder de knie te krijgen. Wees dus de CEO van je eigen carrière.”
Werkgevers vertrouwen niet alleen op cv’s en motivatiebrieven. Ze willen hun kandidaat op zoveel mogelijk vlakken leren kennen. “Op zijn minst zou elke persoon een LinkedIn-profiel moeten onderhouden: niet alleen op het vlak van inhoud en connecties, maar ook om informatie in je vakgebied te delen en aan groepsdiscussies deel te nemen. Het toont niet alleen je expertise aan, het duidt er ook op dat je die niet laat verwateren en dat je je inzet voor anderen.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
Er zijn maar weinigen die hun carrière tot in de puntjes hebben uitgestippeld en hieraan vasthouden. Dat is normaal. En wel om de volgende redenen …
Meteen aan de top staan, het is weinigen gegeven. Hoe ging de carrière van enkele succesvolle ondernemers dan wel van start?
Volgens personal branding expert Arruda volstaat het om 9 min per dag met je carrière bezig te zijn om een succesvolle en gezonde loopbaan op te bouwen.
Frans Temmerman (61) bewijst dat er op een carrièreswitch geen leeftijd staat. Op zijn 60ste kreeg hij een nieuwe, prestigieuze job aangeboden ...
Jobat.be bekeek het prijzengeld van de Eliterenners in de Telenet Superprestige, de DVV Verzekeringen Trofee en de Telenet UCI World Cup.
Op carrièrevlak durven we vaak niet toegeven dat de zaken niet lopen zoals we willen. De vijf dingen die werknemers zichzelf het meest wijsmaken?
Wat als je dit jaar al als jobstudent gewerkt hebt? Mag je dan nog steeds een studentenovereenkomst tekenen? En hoeveel verdien je als jobstudent?
Dennis werkt bij de GGC en verbetert de gezondheid en welzijn van alle Brusselaars.
Of er nog werk is in de bouwsector? Absoluut. Er is helaas weinig doorstroming van jonge afgestudeerden met stielkennis. Komt daar nog verandering in?