De upgrade van de bedrijfskantine: collega’s ontmoeten en gezond eten
Vroeger heette het nog een refter, kantine of koffiekamer, nu is het al snel een lounge. Bedrijven doen inspanningen om hun bedrijfskantine te upgraden.
Steeds meer mensen hebben allerlei allergieën en het aantal vegetariërs blijft toenemen. Of ze hebben het gewoon druk, en willen dat het aanbod daarop inspeelt. Het moet vaak ook gewoon een snelle snack zijn die achter de computer of in de wagen opgegeten kan worden. Eten volgens de behoefte van het moment, is het uitgangspunt. “Voor het concept van de vaste dagschotel is nog weinig toekomst weggelegd”, oppert Willem De Cock van ISS België.
De jonge generatie van de millennials is opgegroeid met het idee dat alles kan, en op elk moment, zegt Willem De Cock: “Ze willen ook kunnen eten buiten de ‘normale’ openingsuren. Daarom is een evolutie van een naar vier of zelfs vijf ‘etenstijden’ niet tegen te houden: ontbijt, voor de lunch, de lunch, na de lunch en voor het vertrek naar huis”, meent hij.
De meesten hebben in de voormiddag vaak geen flauw idee waar en wat ze ‘s middags willen eten. “Die keuze wordt bepaald door hun humeur, wat de collega’s doen, wat voor lekkers ze op de kaart zien … ‘Less habits, more moods’”, stelt hij. In tijden van smartphones en apps is het normaal om snel even te checken wat er vandaag te eten is of om eventueel een plaatsje te reserveren. “Lunchen mag niet complex zijn. Een eenvoudige prijszetting en betalen met de kaart of een app is een evidentie.”
Iedereen is druk bezig en wil zo weinig mogelijk tijd verspillen. Dus proberen we te vermijden om tijd te verliezen, bijvoorbeeld door binnen te springen op rustige uren of op voorhand te bestellen.
De consument wil een gerust geweten: het moet bio of caloriearm zijn. Of met zo weinig mogelijk tussenschakels op het bord belanden. “Een cateraar moet ervoor zorgen dat wat ik eet, goed is voor mijn lichaam. En niemand mag te lijden hebben onder wat ik eet, dus ook geen dieren.”
(wv) - Bron: MARK Magazine
Vroeger heette het nog een refter, kantine of koffiekamer, nu is het al snel een lounge. Bedrijven doen inspanningen om hun bedrijfskantine te upgraden.
Vind je die middagpauze tijdverspilling? Vind je je collega’s te saai om mee te lunchen? Opgelet!
Geen tijd om ’s morgens een uitgebreide lunch klaar te maken? Geen zorgen. Deze 10 gerechten maak je makkelijk op voorhand klaar.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen...
Pannenkoeken bakken op een computer of popcorn maken aan de bureau. De Chinese vlogster Little Ye kan het allemaal.
Slecht eten, te duur en te weinig variatie zijn de meest gehoorde kritieken over het maaltijdaanbod in de bedrijfskantines. Ook bij jou?
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Laura en Siebe studeerden allebei toegepaste economische wetenschappen en kozen daarna voor een carrière in consulting bij Deloitte. Bijleren en jezelf verder ontwikkelen staan daarin centraal. Tegenover al hun inzet staan mooie beloningen.
Op donderdag 6 juni 2024 kan je op de jobbeurs van Jobat in MeetDistrict terecht voor tientallen werkgevers, goed voor tal van openstaande jobs.